Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Откриха тялото на изгубената в Рила жена, потвърдиха от Планинската спасителна служба. Тя е дългогодишен журналист в БТА и бивш главен редактор на "Вътрешна информация". 

Лили Тодорова.

"Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова.  Тя ще остане като един най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина ѝ предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст - хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол", написаха колегите ѝ от БТА в памет на загиналата

В събота Тодорова се е отправила на поредния планински преход в любимата ѝ Рила планина. Днес тялото ѝ бе открито в района на Белия улей, до Рилския манастир. Паднала е в река и е починала вследствие от травмите си.

Туристката беше в неизвестност от четири дни. Тръгнала на поход сама. Връзката с нея се изгубила, когато се намирала в Мальовишкия дял на Рила планина. Вчера тя беше издирвана близо 10 часа като беше осигурен и хеликоптер "Кугър" от авиобаза Крумово за покриването на по-голям район. Спасителната акция беше спирана заради лошото време. В планината атмосферните условия са изключително неподходящи за туризъм.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.