"Байерн" (Мюнхен) си търси нов треньор, след като се раздели с Нико Ковач. А "Манчестър Сити" се отдалечава от титлата на Англия - вече е на девет точки от "Ливърпул".

В това време германското списание "Шпорт Билд" излезе с челен материал, че "Байерн" иска да си върне Пеп, независимо, че договорът на треньора с "гражданите" изтича през юни 2021 г.

Според изданието преди два месеца каталунецът е посетил тайно базата на "Байерн" и е разговарял с шефовете на клуба. Той все още притежавал апартамента си в Мюнхен. А семейтвото му предпочитало баварския град пред сивия и дъждовен Манчестър. 

В момента съпругата и децата на Пеп били в Барселона, а не в града на "Юнайтед" и "Сити".

В материала на "Шпорт Билд" пише, че шефовете на "Байерн" били наясно, че един от топ треньорите на съвременния футбол не е щастлив вече на "Етихад". И като нищо можел да си тръгне по-рано, особено ако не спечели Шампионската лига със "Сити" - голямата цел на босовете на клуба.

Наскоро президентът на "Байерн" Ули Хьонес заяви, че се търси "дългосрочо решение" за треньорския пост.

Жосеп Гуардиола беше начело на мюнхенския гранд три сезона (2013-2016 г.), в които спечели почти всичко възможно в Германия, но загуби 3 полуфинала в Шампионската лига - от "Реал" (Мадрид) и "Атлетико".

Много фенове и анализатори не бяха доволни от стила на игра на "Байерн", но ако се вярва на публикацията шефовете на тима явно са останали доволни от работата му.

"Байерн" влезе в преговори с Арсен Венгер, но те не доведоха до нищо.

Пеп Гуардиола заяви преди време, че четвъртият му сезон в "Барселона" е бил грешка. Очакваше се, че той ще остане три и в "Манчестър Сити", но вече кара четвърти. През миналата пролет спекулации го пращаха в "Ювентус", но бившият халф тогава отрече, а по-късно торинци приклякоха Маурицио Сари.

Скоро ще се разбере дали има нещо вярно в публикацията за "Байерн" и Пеп - според това дали клубът ще назначи постоянен треньор след края на паузата заради националните отбори.

След освобождаването на Ковач отборът бе поверен на неговия асистент Ханзи Флик, който спечели убедигелно първите са два мача - срещу "Олимпиакос" в Шампионската лига и с "Борусия" (Дортмунд) в Бундеслигата.

Твърди се, че босовете в Мюнхен следят още двама специалисти - Томас Тухел (ПСЖ) и Ерик тен Хааг ("Аякс").