Кристиано Роналдо беше заменен за втори път за няколко дни и отново не прие добре решението на треньора Маурицио Сари. Снощи 5-кратният носител на "Златната топка" напусна терена в 55-ата минута на мача с "Милан" (1:0) от Серия А.

Заменилият го Пауло Дибала донесе трите точки на шампиона и лидер в класирането с гол в 77-ата минута. В такива случаи футболните хора казват, че треньорът е взел решение, което му е спечелило двубой.

Не така обаче е приел нещата Кристиано. Според "Скай спорт Италия" той е беснеел в тунела на стадион "Алианц" в Торино. Нещо повече - напуснал е арената преди края на срещата, а това може да му донесе глоба. Във вътрешните правилници на много клубове е записано, че при смяна играчите нямат право да си тръгват преди края на даден двубой, освен ако трябва да ходят в болница.

В средата на седмицата Сари смени Роналдо и в мача от Шампионската лига с руския "Локомотив" в Москва (2:1). Тогава всички видяха, че звездата не прие това добре - заради реакцията му към наставника край страничната линия.

№7 меко казано не беше щастлив и от това, че при първия гол на "Ювентус" Аарън Рамзи му отне авторството на попадението, тъй като добута топката от голлинията в мрежата, след като вратарят на "Локомотив" я изпусна при удара на Роналдо от фаул.

Тази есен не е много успешна за Роналдо, който бележи рядко с екипа на "Старата госпожа".