Скандалът в един от най-добрите италиански клубове - "Наполи", все повече се разраства и заплашва да помрачи сезона на тима.

Всичко започна в събота вечерта - след загубата от "Рома" в "калчото". Президентът на клуба Аурелио де Лаурентис влязъл в съблекалнята и се накарал на играчите. Той също така разпоредил лагер до събота след снощния мач от Шампионската лига срещу "Залцбург" (1:1).

Автобусът трябвало да откара състава направо от стадиона в клубната база. Футболистите щели да бъдат свободни да се приберат по домовете си след мача с "Дженоа". Бизнесменът искал по този начин да затегне дисциплината заради неубедителното представяне в Серия А напоследък.

Играчите обаче се разбунтували и отказали да се качат в автобуса, информира "Гадзета дело спорт". Там бил единствено треньорът Карло Анчелоти, който обаче взел страната на футболистите и ги защитил пред боса. Специалистът отказа да застане пред медиите след двубоя със "Залцбург" - така "Наполи" най-вероятно ще понесе глоба от УЕФА.

Пред "Радио кис кис" Де Лаурентис заяви, че цели не да затваря тима, а да "сплоти колектива, тъй като футболистите имат нужда да се опознаят по-добре".

Играчите звънели на адвокати, за да попитат какви са правата им и евентуално да предприемат мерки, ако все пак се окажат затворени в базата или глобени заради неподчинението си.

През миналия сезон "Наполи" спореше с "Ювентус" за титлата, но в настоящия е седми, вече на 11 т. зад "Старата госпожа". Снощи южняците можеха да се класират и на теория за осминафиналите в Шампионската лига, но записаха равенство срещу "Залцбург".

Според италианската преса поведението на Де Лаурентис повлияло зле на отбора и треньорския щаб и внесло напрежение вместо обратния ефект.

Единственият играч, който застана пред медиите снощи, беше звездата Лоренцо Инсиние. Той защити Анчелоти и заяви, че съставът е сплотен, а треньорът опитва да не го натоварва излишно в трудния сезон.

Вървят спекулации, че до края на годината Карло Анчелоти може да напусне "Наполи" и да поеме аржентинския "Бока Хуниорс", който също не върви добре напоследък.