Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Говорителят на президентството на Русия Дмитрий Песков подчерта, че не бива награждаването на председателя на Национално движение "Русофили" и бивш депутат Николай Малинов от Владимир Путин да бъде възприемано отрицателно от българските власти.

Срещу българина е повдигнато обвинение за шпионаж в полза на Кремъл.

"Ние смятаме, че подобни жестове на признание на заслугите на Малинов и приносът му за единството на руския свят, приносът му за развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни по никакъв начин не може и не бива да са причина за преследване", заяви говорителят на президентството Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Според него "това би било нелогично и би имало много пагубни последици"

Представителят на Кремъл отговори на въпроса дали отношенията между Москва и София ще се влошат заради възнаграждаването на Малинов.

"Очакваме, напротив, хората като него да имат възможността да продължат да работят в съответствие с развитието на приятелските, дългогодишни исторически отношения между народите на нашите две страни", подчерта Песков.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Песков не знае ли, че шпионаж

Песков не знае ли, че шпионаж (ако се докаже все пак) е нещо различно от награждаване ?! Няма член в българския НК в който да се инкриминира награждаване, но има достатъчно членове в които пише че шпионажа се наказва.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.