Предизвикваме ви!

Проявете въображение и известно количество чувство за хумор. Може и черен. Темата, по която трябва да се упражните и до проявите майсторство е "Ало! Ало! Борисов слуша". Първите раговори на лидера на ГЕРБ след изборите на 5 октомври. Кой на кого от политическите лидери се обади? Какво си казаха? Какво си обещаха? Какво разпределиха - порции, министерства, власт или обикновен въздух под налягане? 

Условията: текст до 5000 знака, формата избирате вие.

Изпращайте творенията си на clubz@clubz.bg за конкурса. Непременно изписвайте и двете си имена.

Наградата е двойна. Стимул - талантът ви да излезе на светло. Освен това получавате и чист нов мобилен телефон.

 

 

 

Приказки по телефона

Или с какви вълнения осъмнаха политическите лидери след изборите

ВАСИЛ МАВРИКОВ

Телефонът на Генерала иззвъня толкова силно, че от вибрацията подскочи от масата. Тялото на Бойко се изпъна в оттренирания плонж на център нападател от благотворителни мачове, ръката му ловко се протегна и го улови преди да падне на земята.
– Ало? Офф, ти ли си, бе, Цензура!… Какво?! Ейй, ти сън не си спал цяла нощ, че да ме притесняваш толкова рано!
– Генерале, извинявай за всички обиди срещу теб – замънка Бареков. – Искам да те помоля да се коалираме. От дете мечтая да съм във властта. 
– Ами продължавай да мечтаеш! Децата трябва да мечтаят. Затварям, че ми звъни на другата линия Местан. – Бойко си пое дълбоко въздух, прие новия разговор, килна глава и намести челюст, след което се заслуша.
– Аферим, Борисов! Да сръбнем по едно кайве, че ни чака съвместно управление – премерено рече Лютви.
– Пил съм три от сутринта. Ама за теб винаги. Ела на тенис корта в Банкя – подкани го любезно Бойко. 
– Йок, моето момче. Ти ще дойдеш в сараите. Знаеш, че ние колим и бесим в държавата.
– Звънят ми на другата линия Реформаторите – притесни се Бойко. – К`во да им кажа?
– Ооо, ще те питат дали да купите общ букет за Доган. Само гледайте да не са гербери – поясни Лютви.
– А, докато си ме набрал… С онези патриотите? С тях ще се срещаме ли? 
Местан си пое дъх и възкликна:
– Със смс ще ги уведомим за бъдещите им творчески планове в парламента. Анадъмо? А, и да не забравя. Волен не го търси. Замина за Москва и там е без роуминг. Отиде спешно да го брифират каква опозиция да ни играе този път. 
– А нали ще приключим до обяд, че ще ритаме мачле с бистришките тигри. Нашите структури набързо организираха благотворителен феърплей за спасение на Левицата – разпалено говореше Бойко. Телефонният сигнал ту прекъсваше, ту се връщаше с ехо. – Миков ме помоли. Знаеш как е, приятел в нужда се познава…
– Ще питам Сокола дали ще разреши да си тръгнеш по-рано. Не за друго, но още им е сърдит заради възродителния процес. Ама нейсе. – Внезапно Местан млъкна и в разговора изкънтя метален звук. Той скръцна със зъби и смени тона. – Бойко, ти да не ме подслушваш?
– Чакай малко! Цецо, затвори си телефона, че става микрофония – викна Бойко. – Извинявай! Стар навик, ама обещавам да не се повтаря. А с АБВ-то к`во праим?
– Екзактно погледнато, евроатлантическите ценности са по-важни от българската азбука.
Разговорът прекъсна.