Сърбинът Славиша Йоканович, който през миналата година изкара едва няколко месеца като треньор на "Левски", пое английския "Уотфорд", гръмна британската преса. 

Любопитно е, че Йоканович става четвъртият наставник на "стършелите" само за 31 дни! Треньорският кадрил почна с уволнението на Бепе Санино на 31 август - заради проблеми с играчите. Неговият наследник Оскар Гарсия напусна по здравословни причини. След това начело на "жълтите" застана шотландецът Били Макинли и въпреки че спечели мачовете с "Брентфорд" и "Брайтън", той се задържа на поста само броени дни.

Ексцентричният собственик на "Уотфорд" Джино Поцо аргументира бързата и нелогична смяна на Макинли с Йоканович с "дългосрочни интереси" на клуба. И добави, че нямало да прави компромиси, независимо от цената и обстоятелствата. Той добави, че в лицето на Йоканович ангажира опитен треньор и доказан победител.

В момента "Уотфорд" е на трето място в Чемпиъншип - второто ниво на английския футбол, с равни точки с 2-ия. Целта е ясна - влизане във Висшата лига. А Славиша Йоканович вероятно е наясно, че при такъв шеф, и в Англия може да му се случи случката от България. Някога собственик на "стършелите" бе Елтън Джон.