Григор Димитров разби петия в световната ранглиста Доминик Тийм - 6:3, 6:2, и се класира на четвъртфинал на Мастърса в Париж. 

Следващият съперник на първата ни ракета е 23-годишния чилиец Кристиан Гарин, който се справи с Жереми Шарди - 6:7(4), 6:4, 7:6(6). Кръг по-рано французинът елиминира Данийл Медведев.

Григор и Гарин досега не са се противопоставяли.

Надпреварата в Париж е последната от серията Мастърс 1000. До края на сезона остава финалният турнир на най-добрите осем за годината - в Лондон.

Срещу Тийм, който изпраща много успешен сезон, Димитров показа, че избухването с Давид Гофен вчера не е случайно. Най-добрият ни тенисист е много добра форма в заключителните си мачове за 2019-а. Той не остави никакъв шанс на австриеца, пристигнал в Париж след триумф във Виена в неделя.

Първите три гейма в двубоя завършиха на нула в полза на сервиращите. В четвъртия пред Григор се откри точка за пробив и той се възползва - 3:1. Затвърди, а след две размени поведе в сетовете. Само при 5:1 Доминик успя да стигне до равенство при началния удар на своя опонент, но само толкова.

Вторият сет протече още по-бързо. Димитров направи брейк първо за 2:1, а след това и за 4:1. В тези минути всичко му се отдаваше с лекота. При 5:1 стана ясно, че краят е близо и хасковлията не го отложи дълго - 6:2 и 2:0 сета.

Така Григор Димитров се наложи над Доминик Тийм в петия мач между двамата и поведе с 3:2. Срещата в зала "Берси" продължи малко повече от час. Двубоят срещу Кристиан Гарин е в петък, а програмата още не е обявена.