Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двете главни фракции в иракския парламент са се споразумели да свалят министър-председателя Адел Абдул Махди, на фона на кървави улични протести против правителството, които взеха стотици жертви, предаде днес Ройтерс.

Това е станало, след като Махди е отказал да свика предсрочни избори на среща с Муктада ас-Садр, лидер на най-голямата шиитска група в парламента.

Тогава Садр поискал подкрепа от главния си политически съперник Хади ал Амири, лидер на съюз от проирански милиции.

По-късно днес последният е публикувал съобщение, че групата му е готова да помогне за свалянето на правителството.

Махди пое поста си преди година, след компромис между двете споменати групи,  никоя от които не успя да събере правителствено мнозинство.

Вече месец страната е разтърсвана от улични протести срещу бедността, безработицата и корупцията. Сблъсъците между демонстрантите силите на реда взеха досега 250 жертви.

Коментари

САЩ унищожиха Ирак през 2003-та под лъжлив предлог.

Оттогава " страната е разтърсвана от улични протести срещу бедността, безработицата и корупцията", извършвана, както у нас, главно от проамериканските групировки, на които им беше дадена власт с "избори". Ние дадохме лептата си за Ирак - простихме им няколко милиарда дългове под натиск от САЩ. Знаете ли колко пари са дали САЩ за Ирак, когото те разрушиха? 900 милиона, от които 900 милиона отидоха в джобовете на американски чиновници, които "обучаваха" властта как да "работи ефективно". Помните ли колко откраднаха първите управници на Ирак по време на окупацията, Пол Бремер и бившият посланик у нас, известният педераст Джеймс Б. Уорлик? Според Наоми Клайн от Ню Йоркър, поне 8 милиарда изнесени в брой в чували. Ей така се прави!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.