Ливанският министър-председател Саад Харири си подаде оставката пред президента Мишел Аун, след като обяви, че е навлязъл в "задънена улица" заради националните антиправителствени протести, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите настояват за оставката на Харири и политическия елит, който управлява страната след гражданската война в периода 1975-1990 г.

"Отивам в президентския дворец, за да връча оставката на правителството си на президента на републиката", заяви Харири.

Изявлението на Харири бе посрещнато с оглушителни възгласи на одобрение от насъбралите се протестиращи в централен Бейрут.

Привържениците на Хизбула атакуваха основния антиправителствен протест в ливанската столица, като разрушиха палатки и столове на насъбралото се множество. Имаше сблъсъци между нахлулата тълпа и демонстрантите, като журналисти от Асошиейтед прес съобщават, че са се чували възгласи на възхвала за Хасан Насрала - лидерът на Хизбула.

Ядосани групи мъже, някои от които притежават пръчки, започнаха да се борят с протестиращи, които в началото на вторник блокираха пътища в Бейрут.

Безредиците пламнаха на 13-ия ден на масовите протести, насочени срещу правителството и политическия елит на Ливан, които протестиращите обвиняват в корупция и некомпетентност.