Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ливанският министър-председател Саад Харири си подаде оставката пред президента Мишел Аун, след като обяви, че е навлязъл в "задънена улица" заради националните антиправителствени протести, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите настояват за оставката на Харири и политическия елит, който управлява страната след гражданската война в периода 1975-1990 г.

"Отивам в президентския дворец, за да връча оставката на правителството си на президента на републиката", заяви Харири.

Изявлението на Харири бе посрещнато с оглушителни възгласи на одобрение от насъбралите се протестиращи в централен Бейрут.

Привържениците на Хизбула атакуваха основния антиправителствен протест в ливанската столица, като разрушиха палатки и столове на насъбралото се множество. Имаше сблъсъци между нахлулата тълпа и демонстрантите, като журналисти от Асошиейтед прес съобщават, че са се чували възгласи на възхвала за Хасан Насрала - лидерът на Хизбула.

Ядосани групи мъже, някои от които притежават пръчки, започнаха да се борят с протестиращи, които в началото на вторник блокираха пътища в Бейрут.

Безредиците пламнаха на 13-ия ден на масовите протести, насочени срещу правителството и политическия елит на Ливан, които протестиращите обвиняват в корупция и некомпетентност.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.