Националният отбор ще играе два мача без публика заради проявите на расизъм по време на евроквалификацията с Англия на 14 октомври. Вторият е под условие в период на пробация от две години. Това означава, че автоматически ще влезе в сила, ако в следващите 24 месеца има ново провинение.

БФС отнася глоба от 85 000 евро - 75 000 заради расизма, а останалите 10 000 за освиркване на британския химн преди двубоя, завършил 6:0 за гостите.

Решението е взето на заседание на дисциплинарната комисия на УЕФА снощи.

Английската Футболна асоциация също е глобена - с 5000 евро заради освиркване на българския химн. На 21 ноември европейската футболна централа ще разгледа другото провинение на островитяните - липсата на достатъчен брой стюарди за срещата.

Така на 17 ноември стадион "Васил Левски" ще остане затворен за последния мач от евроквалификациите - срещу Чехия.

Може да се каже, България се отърва леко. Британски медии и правозащитни организации призоваваха за изваждане на националния ни тим от сладваща надпревара. 

В официалното съобщение на сайта на УЕФА се казва, че в следващите два домакински мача на националите на стадиона трябва да бъде разпънат огромен транспарант с надписа "Не на расизма". БФС е предупреден за излъчването на повторения на таблото по време на двубоя с "трите лъва".