Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Христо Стоичков лично се е обадил на Рахим Стърлинг и се е извинил заради расистките възгласи, маймунски звуци и нацистки поздрави по време евроквалификацията България - Англия (0:6). Новината е на "Скай спортс", според която двамата са провели видеоразговор.

Стърлинг, една от звездите на "Манчестър Сити" и автор на два гола на стадион "Васил Левски", често повдига въпроси за расизма във футбола в туитър и в интервюта. Той публикува няколко поста по повод случилото се на 14 октомври. Критикува част от публиката, както и Красимир Балъков, който обяви, че не е чул нищо. Също така похвали Бойко Борисов, задето поиска оставката на Борислав Михайлов.

Стоичков пък се разплака в студиото на мексиканската телевизия, за която работи - "Унивижън".

Според "Скай спортс" Камата се е разридал и в разговора със Стърлинг, до когото стигнал чрез спортния директор на "Сити" Чики Бегиристайн. Двамата играеха заедно с първия "дрийм тим" на "Барселона".

Носителят на "Златната топка" за 1994 г. се извинил на Стърлинг от името на футболните хора в България. 

БФС чака решението на дисциплинарната комисия на УЕФА. В Англия също проявяват интерес. Сигурно е, че ще има глоба, а британски медии прогнозират поне два домакински мача без публика за националния ни тим. Правозащитни организации призовават България да бъде изхвърлена от следващи квалификации. Досега УЕФА не е упражнявала тази мярка за подобно провинение.

На мача с Англия блок на ст. "Васил Левски" беше затворен заради расизъм на двубоя с Косово по-рано тази година.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.