Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Столичният инспекторат подкрепи експертно акцията на служителите на „Бернард инвестмънтс“ за облагородяване на подлеза с фонтаните при НДК.

Пешеходната зона, свързваща бул. „Витоша“ с НДК, дълго време бе обект на нелегално драскане с графити, което създаваше мрачно усещане у стотиците граждани, преминаващи оттам всеки ден.

Благодарение на специализираната техника от мраморните стени вече са премахнати повече от 100 кв. м нерегламентирани графити, а други 300 кв. м драсканици са заличени ръчно, като им е нанесен защитен грунд и специално създадена за целта боя рал 9010, произведени от българската фабрика „Лакпром“ - кв. „Световрачене“.

Почистени са и над 100 кв. м метални повърхности, които вече са обвити във фолио с цветовете на подлеза, а на 16 бр. рекламни витрини вече са разположени постери за най-интересното от културния афиш на града.

С помощта на Столичния инспекторат от началото на годината бяха почистени от графити, драсканици, тагове и свастики от редица обществени сгради, сред които СУ „Св. Климент Охридски“, 9-а Френска гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, 133-то СУ „А.С. Пушкин“, църквата „Свети седмочисленици“, къщата музей на „Пенчо Славейков“, метростанция „Св. Климент Охридски“ и много други.

Предстои и налагане на максимално предвидената от закона глоба от 5000 лева на 31-годишен столичанин, хванат на място, докато драска чешмичката, известна като „Момченцето с кратунката“, в градинката пред „Кристал“.

Под името "ИZчистване" Клуб Z стартира инициатива за заличаване на оскърбителните графити по стените и насърчаване на уличното изкуство. А целта - да привлечем общественото внимание към проблема с грозните, цинични, заплашителни и дори опасни графити, които като някаква зараза са плъзнали в градовете ни. Столичният инспекторат е наш партньор в инициативата.

Коментари

Alee 26's picture
Alee 26
Alee26

Само така!!!

Браво на вас!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.