Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не е въпросът в личността на г-н Гешев. Състезание с един човек не е състезание."

Това каза в деня, в който ВСС избира главен прокурор, лидерката на БСП Корнелия Нинова по Нова тв. Единственият кандидат е сегашният зам. главен прокурор Иван Гешев. Кандидатурата му събра много критики, протестите срещу избора му продължават.

"На всички хора, които ни питат защо не предлагате алтернатива на Гешев, обяснявам - законът не позволява на политическите партии да им предлагат свои кандидатури", каза Нинова.

Тя прехвърли топката в полето на премиера Бойко Борисов: "Единственият, който можеше да даде състезание, е г-н Борисов. Той не го направи."

Борисов се оправдал, че кандидатът би бил Данаил Кирилов или Емил Радев, т. е. партиен. Но защо правителството не намери непартиен кандидат, попита соцлидерката.

И заговори за промени в Закона за съдебната власт, в които да се предвиди съдебен контрол върху решенията и актовете на главния прокурор.

На въпрос дали президентът Радев трябва да наложи вето на избора, тя каза: Аз съвети не давам. Три години не съм давала.

Нинова готова да гласува за десен кандидат в София

Нинова обяви, че би гласувала и за десен кандидат в София. При условие че подкрепената от БСП Мая Манолова не стигне до втори тур, поясни лидерката на БСП.

"Ако подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София Мая Манолова не стигне до балотаж, аз ще гласувам за промяната", каза Нинова, като поясни, че би дала вота си дори за десен кандидат. "Това обаче няма да се наложи, така че сме спокойни", добави тя.

На въпрос колко пари ще похарчи партията за кампанията преди местния вот, тя заяви, че пред Сметната палата са заявили 255 000 лева. И подчерта, че БСП не е плащала за билбордовете с лика на Манолова.

Нинова каза още, че никога не е мислила за излизане от политиката.

„Съжалявала съм в някои моменти, но не съм мислила за излизане”, поясни тя.

Като пример за добро кметско управление от представител на БСП Нинова даде градоначалникът на Гоце Делчев. „Общината е изключително добре подредена”, смята Нинова.

„Нашите кандидати, за разлика от останалите, се издигат от структурите. Това е демокрация в действие. Има и изключения - като Варна например, но крайното решение пак е взето от колективен орган – от Националния съвет”, коментира още тя.

Няма да подава оставка

Нинова бе категорична, че няма да подава оставка, какъвто и да е резултатът за левицата на предстоящите местни избори.

„Няма да позволя да разбиват партията по този начин. Още повече че през май догодина ни предстои избор на нов председател”, добави лидерката. Тя каза още, че партията й в бъдеще може да търси подкрепа от различни партии вляво, от хора, които споделят техните политики и програми.

Като най-сериозен проблем за страната като цяло Нинова посочи демографската криза. За да се бори тя, кметовете на левицата щели да осигурят безплатни градини и ясли за всички деца, общински жилища на млади семейства, общински стипендии за ученици и студенти и безплатен градски транспорт за възрастните хора.

„Направили сме изчисления и това е възможно дори в София”, каза Нинова.

Тя категорично заяви, че партията ѝ не купува гласове. И призова избирателите „да не продават достойнството си за 20 или 50 лева”.

БСП водела „хубава и положителна кампания”. 

Коментари

Калин

Нинова "посочила демографската криза", ами да върне сина си от Ню Йорк !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.