Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Демократична България" оттегли подкрепата си от единствения си кандидат за кмет, който се оказа с досие от "„Държавна сигурност. Това е номинираният за кметство Бенковски в общин Аврен Илко Златев.

Това съобщиха от обединението ден след като комисията по досиетата огласи имената на 137 претенденти за местния вот на 27 октомври, за които има достатъчно данни, че свързани с тоталитарните служби. Комисията по закон проверява кандидатските листи преди всички видове избори. 

"Демократична България" има ясна и категорична позиция относно присъствието на доносници и агенти на ДС и службите на комунистическия режим в управлението на държавата и общините, на каквито и да било позиции. Те трябва да не бъдат допускани до публични и обществени постове.

Всички кандидати за кметове и общински съветници от ДБ (политически кандидати) са попълнили декларация, с която гарантират, че нямат принадлежност към комунистическите служби. В листите на обединението има и много кандидати - гражданска квота", обясняват от коалицията.

Оттам допълват, че позицията за недопускане на агенти и доносници в местната власт ще бъде защитавана във всички градове и села на България.

"Много отдавна е време сенките и пипалата на ДС и комунизма да бъдат изхвърлени в миналото. Кметовете и общинските съветници на "Демократична България" са истинският гарант за изчистването на местната власт", пише още в позицията. 

Сред кандидатите на останалите партии, представящи се за десни и антикомунистически, не липсват агенти на ДС. След номинациите на ГЕРБ броят им е 23 (БСП, за която досието не е проблем, има 29 издигнати и подкрепени в списъка на комисията по досиетата).

Един от представителите на партията на Бойко Борисов с агентурно минало е действащият кмет на Шумен Любомир Христов (не е щатен служител - б.р.). Две от номинациите са общи със СДС - в кметства в община Монтана, а самостоятелно синята партия има и претендент за кмет на областен град с досие от ДС - номинирания за Кърджали Иван Коларов.

Коментари

Анна Ник's picture
Анна Ник
nikol_ad

подвеждащо

И заглавието и първото изречение са грешни.

И това, Анна Ник, го твърдите

И това, Анна Ник, го твърдите, защото?
Danail Rumenov's picture
Danail Rumenov
Danail R

Това е правдиво и следва да

Това е правдиво и следва да се постъпва по този начин.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.