Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"България ще получи този път санкции, не препоръки".

Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира пред бТВ предварителната информация, че мониторингът от ЕК върху българската правосъдна система може да отпадне. Иванов изтъкна, че шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер е поел политически ангажименти и очевидно ще го изпълни "по един доста безпринципен начин".

"С подобна сделка няма да се решат проблемите на България. Пирова ще бъде тази победа. ние ще си направим лоша политическа услуга", каза Иванов.

Той обясни, че отпадането на мониторинга трябва да бъде одобрено от Европейския съвет и Европейския парламент.

"Ще принудим Франция, Германия, Холандия да се произнесат. Аз не виждам как те ще се произнесат в полза на България. Подготвят се нови механизми за още по-голяма гаранция за върховенство на закона. Време е да престанем да чакаме някой отвън да ни оправи проблемите. Всички български граждани виждат, че в България има криза на законността. Време е да не чакаме, а сами да си решим проблемите. Призовавам за протести около опита да бъде инсталиран Гешев", каза Иванов.

Той изтъкна, че България има "дългогодишен проблем с прокуратурата, както и да се казва главният прокурор". И изтъкна, че Иван Гешев е неподходящ за поста.

Другият съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че дори мониторингът да отпадне, това не означава, че проблемите са решени.

"Мониторингът ще бъде премахнат за неефективност, а не защото е свършил някаква работа", каза Атанасов.

Иванов заяви, че арх. Борислав Игнатов е най-добрият кандидат за кмет на София.

"Специалист, който разбира от градоустройство. Боец. Може да отстоява правила", поясни Иванов. 

Според Атанасов основният проблем у нас е "ненразследваната, ненаказаната корупция". Той допълни, че Игнатов обeщава дигитализация, за да се елиминират възможностите за корупционни схеми.

"Това е проблем на цялата страна. Българските граждани показват, че искат промяна. Не са доволни от начина, по който се упражнява властта. Ние предлагаме архитекта на промяната. Зад нашия архитект не стои никой да му дърпа конците. Навсякъде предлагаме хора, които имат подобен профил. Хора, уважавани в обществото, доказани професионалисти. Не може статуквото да бъде промяна", каза Атанасов.

"Демократична България" участва в местния вот в над 180 населени места.

Атанасов заяви, че на балотажа в София "Демократична България" ще подкрепи архитект Игнатов. Той каза още, че протестният вот няма къде другаде да отиде, освен при "Демократична България"

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Индулгенция за беззаконие

Отпадането на мониторинга ще бъде фатална грешка. Индулгенция за беззаконие. Няма нищо "политическо" в това да се дават и още по-вече спазват подобни обещания. Освен ако "политическо" не се приема за синоним на "безчестно".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.