Десетки хиляди протестират днес в Лондон срещу Брекзит, докато депутатите обсъждат новото споразумение на премиера Борис Джонсън с ЕС за излизане на Великобритания от Евросъюза, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите, мнозина от които със сини барети с жълти звезди, символизиращи знамето на ЕС, пристигнаха масово с метрото и автобусите на площада на парламента.

"Аз не си тръгвам".

На една от улиците група протестиращи с вързани на краката звънчета и с тояги изпълниха традиционен английски танц. Една от танцьорките - Кейт Фишър, отбеляза, че забавните демонстрации са по-ефективни.

"Без Брекзит е идеално"

На други места настроението не бе толкова приповдигнато. Сара Спур, която се грижи за двете си деца инвалиди, каза, сдържайки сълзите си, че е изключително притеснена от перспективата Великобритания да напусне ЕС.

Британският парламент започна тази сутрин извънредното си заседание, посветено изцяло на споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Депутатите ще гласуват по сделката за Брекзит, сключена в четвъртък от Лондон и Брюксел. Очаква се вотът да бъде много оспорван.

БТА