Кристиано Роналдо отбеляза гол №700 в кариерата си и влезе в престижен клуб, в който членуват малцина. №7 записа поредното велико постижение в кариерата си, макар и при загубата на Португалия от Украйна с 1:2 в евроквалификация от група В.

Домакините нанесоха удар преди почивката с попаденията на Яремчук в 6-ата и Ярмоленко в 27-ата минута. Роналдо намали от дузпа в 72-ата минута, при която беше изгонен Степаненко.

До края гостите направиха два пропуска, единият от които бе на Роналдо, но Украйна удържа и се класира на Евро 2020.

Тимът е недостижим на първото място с 19 точки, следва Португалия с 11 и Сърбия с 10, като тези два тима са с по шест мача. Западните ни съседи победиха Литва  2:1 като гости.

Роналдо има 450 гола за "Реал" (клубен рекорд), 118 за "Манчестър Юнайтед", 95 за Португалия, 32 за "Ювентус" и 5 за първия клуб в професионалната си кариера "Спортинг" (Лисабон).

Група Н

В пряк сблъсък за първото място Франция и Турция завършиха 1:1 в Париж. Оливие Жиру откри в 76-ата минута и "петлите" предвкусваха класирането, но Айхан го отложи с гола си в 81-ата.

Този резултат оставя в играта поне като теоритични шансове Исландия, тимът на която победи с 2:0 Андора. Албания пък разгроми опашкаря Молдова с 4:0.

Турция и Франция са лидери с по 19 т., а Исландия има 15.