Италия си осигури участие на Евро 2020 с победата си над Гърция с 2:0 в квалификация от група J. В същото време Испания направи 1:1 на терена на Норвегия и пропусна предсрочно да спечели квотата.

Вижте най-интересното от снощните двубои по пътя към Евро 2020.

Група D

Грузия и Ирландия направиха 0:0 - лош резултат на островитяните, които водят битка за първите две места. 

Дания пък пречупи Швейцария с гол на Поулсен в 83-тата минута.

Два кръга преди края датчаните и ирландците имат по 12 т., докато "часовникарите" са с 8 и мач по-малко.

Група F

Румъния имаше тежки моменти на терена на Фарьорските острови. Победата с 3:0 беше постигната в последните 16 минути. Третият гол е дело на играча на "Лудогорец" Клаудиу Кешеру.

Швеция нямаше такива проблеми в Малта - 4:0. А Норвегия и Испания завършиха 1:1. Саул Нигес откри в 47-ата минута и Ла Роха се виждаше на Евро 2020, но Джошуа Кинг изравни в добавеното време.

Серхио Рамос за 168-и път облече националния екип и изпревари Икер Касияс на първото място в представителния отбор на родината си.

В тази група остават по три срещи и испанците няма да имат големи трудности да удържат първото място. Те водят с 18 т., Швеция е с 11, Румъния - 10, Норвегия - 9, и т.н.

Група J

Италия подчини Гърция с 2:0 с голове Жоржиньо от дузпа в 63-тата и на Федерико Бернардески в 78-ата. Така "адзурите" (играха в нетрадиционен зеленикав екип) празнуваха в Рим след края.

Босна и Херцеговина пък спря устремилия се към Европейското отбор на Финландия - 4:1. 

Лихтенщайн и Армения завършиха 1:1.

Италия е без грешка начело  21 т., Финландия има 12, Армения и Босна по 10.