Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Седмицата, в която в ромски махали плъзна слух, че държавата ще отнема деца, православни свещеници организират шествие за защита на българското семейство. За проявата се говори от два дни.

Според официалното съобщение с "благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий", православното свещенство от  Бургас, заедно със своите енориаши организира литийно шествие в подкрепа и защита на българското семейство днес, като събитието е планирано за 11:30 ч. 

 
"Походи за семейството" е инициатива, която вече има богат опит. През лятото шествията бяха насочени срещу "опитите за посегателство върху българските деца чрез въвеждане на джендър образование и ЛГБТ политики в образователната система", в защита на "зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми" и в искане "управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването".
 

Тази седмица прокуратурата и ДАНС започнаха разследване за това кой разпространява слуховете в ромските махали. вицепрмеиерът Томислав Дончев съобщи, че има съмнения за служител в пресцентъра на военното министерство. В някои медиите беше припознат директорът на службата - Александър Урумов.

В последствие в поредица от интервюта той отрече, че е замесен и заяви готовност да даде достъп до всички си комуникационни канали - поща и профили в социалните мрежи.

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Браво на тези православни

Браво на тези православни свещеници за тази инициатива, но много по-силна и по-народополезна кауза би била идеята БПЦ да се очисти от ДС-агентите, да не е придатък на РПЦ, която от векове поддържа активно рускоимперските доктрини. Крайно време е БПЦ да поведе хорото за независима българска държава, която в момента е руски васал. Семействата биха били по-здрави и по-щастливи, ако над главите им не висеше руското имперско опекунство и насилничество. Само ще припомня факта, че руските войски са благословени през 1550 г. лично от московския митрополит Макарий за унищожение на Българското Казанско ханство. А духовният наставник на Иван Грозни го подканя да атакува крвасавеца гр. Казан, основан от българите в началото на ХІ в., за да станели „осем славните х ристиянски градове в царството”.
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Критиките

срещу Русия / СССР/ РФ винаги имат място , когато са основателни . Но да си пещерен русофоб не е кауза...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.