Черна гора и България направиха 0:0 в европейска квалификация от група А на стадиона в Подгорица. Така тимът на Красимир Балъков остава последен с три точки и още е без победа.

Черна гора има същия актив. Равенството елиминира каквито и да било шансове на двата тима за класиране на Евро 2020 от евроквалификациите.

В същото време Чехия поднесе изненадата в мачовете тази вечер, като победи Англия с 2:1 в Прага. Победният гол на Ондрашек падна в 85-ата. Така битката за първото място стана интересна - двата отбора имат по 12 точки, а британците са с двубой по-малко.

В понеделник България приема Англия на ст. "Васил Левски".

Донякъде положително е, че Балъков най-сетне прекъсна черната си серия като селекционер - тя бе четири поражения. Лошото - България е без пълен успех в официални срещи вече една година.

"Лъвовете" направиха добро първо полувреме, в което имаха три положения за откриване на резултата. През втората част повечето ситуации за гол бяха за домакините.

Галин Иванов изтърва в 7-ата минута - топката бе избита от вратаря Даниел Петкович при удара му отблизо. В края на полувремето два пропуска направи Божидар Краев, който не уцели рамката - първият му удар бе блокиран, а при втория топката излезе в аут.

След почивката Черна гора вдигна оборотите, след като през цялата първа част не застраши нито веднъж Пламен Илиев.

В 56-тата Илиев се намеси след акция на Хакшабанович. Последваха нови опасности за българската врата. Постепенно тимът ни изравни играта. И отново погледна към стража на черногорците.

В края съперниците размениха по още една възможност. Вукчевич имаше шанс пред Илиев, а влезлият като смяна Георги Костадинов на два пъти можеше да донесе трите точки на Балъков и компания, но не сполучи.

В Прага Хари Кейн откри от дузпа в 5-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Рахим Стърлинг. Още в 9-ата обаче Брабец изравни. Пет минути преди края Ондрашек осигури реванш за Чехия заради 0:5 на "Уембли" в началото на пресявките.

Тимът на "Трите лъва" игра много слабо и падна заслужено, вратарят Джордан Пикфорд имаше много работа. Победа в Прага щеше да класира отбора на Евро 2020.