Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията "Гугъл" подпомага финансово организации, известни с позициите си, които отричат климатичните промени. Това е станало въпреки че от "Гугъл" твърдят, че подкрепят политическите действия, насочени към вземането на спешни мерки за предотвратяване на опасни изменения в климата на планетата, пише "Гардиън".

  Сред организациите, чиито имена са на сайта на технологичния гигант като получили финансова помощ, има редица, които водят кампания срещу промени в климатичното законодателство, поставят под въпрос нуждата от действия или активно са работили за отмяна на приетите мерки по отношение  на опазването на околната среда по времето на Барак Обама.

  В списъка е и Competitive Enterprise Institute (CEI), организация, защитаваща консервативни политики, която имаше решителна роля в убеждаването на администрацията на президента Доналд Тръмп да се откаже от договора от Париж, посочва "Гардиън".

  От "Гугъл" обясняват, че са били разочаровани от решението на американското правителство да излезе от световното споразумение за климата, но въпреки това са продължили да подкрепят CEI.

  "Гугъл" е сред спонсорите на предстояща годишна среща на State Policy Network - мрежа от консервативните групи, в това число и радикалната организация, насочена срещу науката Heartland Institute, която нападна тийнейджърката Грета Тунберг, че сее истерия за климата. От State Policy Network наскоро създадоха и специален сайт за климата, в който има съмнителни твърдения от типа, че "нашата естествена околна среда става все по-добра" и "климатична криза няма".

  От "Гугъл" защитават финансовите си дарения с аргумента, че сътрудничеството им с подобни организации не означавало, че изцяло подкрепят техния политически дневен ред.

  Според говорител на компанията тя спонсорирала организации от целия политически спектър, които лобирали за "силни политики по отношение на технологиите".

  Тази организация се е противопоставяла на идеите за регулация на интернет и за въвеждане на антитръстови правила и защити "Гугъл" срещу твърденията на някои републиканци в САЩ, че търсачката има антиконсервативен уклон.

  От "Амазон" също са дали пари за предстоящото събитие на  State Policy Network.

  Въпреки че от "Гугъл" декларират, че водят прозрачна политика, са отказали да отговорят на въпрос на "Гардиън" какви суми са дарявали на тези организации.

  Сред подкрепените финансово от технологичния гигант са още American Conservative Union, чийто председател Мат Шлап години наред е работил за "Кох" и е формирал радикалната политика на компанията срещу действия, насочени към предотвратяване на промени в климата, както и American Enterprise Institute, Americans for Tax Reform и т. н. 

  Според критиците обаче за компания, която твърди, че твърдо застава в подкрепа на действия, които да предотвратяват климатичните промени, подобни действия не са приемливи.

  Ключови думи

  Коментари

  Klingon Oid's picture
  Klingon Oid
  Klingon Oid

  Нещо много лицемерни станаха

  Нещо много лицемерни станаха нещата. 1. При горенето на природен газ СЕ ОТДЕЛЯ въглероден диоксид. Обаче "Въглища не може, но газ може". 2. Не е доказано директната връзка "климатични промени - човешка дейност". Доказана е обаче директна връзка "слънчева активност - климатични промени". 3. Хиляди дебили малоумно повтарят "човешка дейност - глобално затопляне". Хиляди медии малоумно повтарят "човешка дейност - глобално затопляне". И никой от тия всичките малоумници и думичка не обелва, че при горенето на природен газ се отделя CO2 Гугъл всъщност като компания с умни собственици и умен персонал, съвсем точно е реагирала на безумията наоколо

  Най

  Следвайте ни

  Още по темата

  Още от категорията

  Скъпи потребители,

  От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

  Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

  Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

  Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.