Красимир Балъков направи две промени в състава на националния за европейските квалификации с Черна гора и Англия на 11-и и 14 октомври. На мястото на контузените защитници Страхил Попов и Васил Божиков са повикани Георги Терзиев от "Лудогорец" и Деян Лозев от "Арда".

Лозев е абсолютен дебютант, той е на 25 години и досега не е попадал в сметките дори за юношеските ни представителни формации. За първи път под знамената е и Бирсент Карагерен от "Локомотив" (Пловдив), но той беше в предварителния списък, тиражиран в края на миналия месец.

Не е изключено да има още промени. Георги Костадинов е със счупен нос, а други футболисти също са с леки травми. Лагерът за двата мача започва днес в базата в "Бояна".

Съставът на Красимир Балъков:

Вратари: Николай Михайлов ("Левски"), Пламен Илиев ("Лудогорец"), Христо Иванов ("Етър");

Защитници: Георги Терзиев ("Лудогорец"), Антон Недялков ("Лудогорец"), Деян Лозев ("Арда"), Георги Пашов ("Арарат" Ереван), Камен Хаджиев ("Академия Пушкаш"), Кристиан Димитров ("Ботев" Пловдив), Иван Горанов ("Левски"), Петър Занев (ЦСКА-София);

Полузащитници и нападатели: Ивелин Попов ("Ростов"), Кирил Десподов ("Щурм" Грац), Георги Костадинов ("Арсенал" Тула), Симеон Славчев ("Карабах"), Георги Сърмов ("Кемниц"), Божидар Краев ("Жил Висенте"), Кристиян Малинов (ЦСКА-София), Марселиньо ("Лудогорец"), Вандерсон ("Лудогорец"), Галин Иванов ("Славия"), Васил Панайотов ("Черно море"), Исмаил Иса ("Черно море"), Бирсент Карагарен ("Локомотив" Пловдив).