Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз не съм алчен за власт, а за справедливост."

Това обяви Слави Трифонов при учредяването на новата си партия, която той предпочита да нарича политически продукт, с името "Няма такава държава".

Краткото му обръщение към учредителите беше разпространено на видео във фейсбук, тъй като събранието в събота беше закрито за медии.

В центъра на речта на Трифонов беше референдумът и неговото непризнаване, което, както стана ясно, е основната причина за създаването на политическата формация.

"Който застане на пътя на справедливостта, ще си поеме всичките последствия.

Суверенът създава историята, аз съм просто инструмент", каза още новият партиен лидер.

Той обясни, че се е отказал от писмено слово - решил да обясни нещата по-емоционално.

"В крайна сметка за това живеем, за емоции. Тази емоция, която предизвикаха с незачитането на референдума, е отвращение", продължи Трифонов.

Слави се фокусира върху възмущението си от непризнаването на референдума, който бил "чудо за три дни", "избутан в ъгъла".

"Чудото е нещо прекрасно, не може да бъде за три дни", каза той.

И добави, че като последователен човек смятал, че всеки трябва да върви към целта си. И когато нещо се прави, да се направи докрай.

"Това, което можем да направим, е да се създаде политически продукт. Не се измъквам от думата партия, но тя е отвратителна - такъв е законът, този политически продукт е за да се възстанови справедливостта. Аз не съм алчен за власт, а за справедливост. Кой нормален човек не иска справедливост", аргументира новия си партиен проект доскорошният тв водещ.

Той не можел да се справи с всички несправедливости, но "този референдум трябва да бъде приложен в действие".

И завърши кратката си реч с думите:

"Животът е прекрасен!"

Ето я речта на Слави Трифонов едно към едно:

Искам да ви благодаря - това е едно изумително нещо, което се случва.

Защото всъщност целият политически ресурс изглежда нелепо и обидно. това е предполагам за всички вас. Всеки човек, който наблюдава това, което се случва в публичното пространство, го наблюдава с отвращение. Една огромна част от българите са отишли в чужбина точно по тази причина. Хората, които управляват и които се избират от недостатъчно голяма част от българския избирател, са алчни за власт. Това го виждате. Аз и моите колеги процедираме по този начин, защото се случи една огромна несправедливост. Беше проведен по смисъла на конституцията референдум. Този референдум беше проведен изцяло по българския закон и по българската конституция и по правата на пряката демокрация. Той беше захвърлен в ъгъла все едно не се е случвал. Тук в България знаете и всички сте потребители на факта, за съжаление, че всяко чудо е за три дни. Да, обаче чудото е нещо прекрасно, не може да бъде за три дни. Защото е изумително, затова е чудо.

Аз няма да ви обяснявам тези неща в по-емоционален план, но наистина днес е ден, в който се позволявам по-емоционално да ги обясня тези неща. Аз съм практичен човек. Мислех да си напиша реч. Много е хубаво като имаш реч да избереш какво да кажеш, но предпочетох по-скоро да ги кажа така, по-емоционално, защото в крайна сметка ние затова живеем, за емоции. Те са лош съветник, но живеем заради тях.

Тази емоция, която предизвикаха с незачитането на референдума и това, че всяко чудо е за три дни, е отвращение. Аз съм последователен и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към целта си последователно, без да се спира и без да се страхува. Обаче има една група хора, които решиха, че това няма никакво значение и със съвсем елементарни хватки, дори с незачитане на закона, което е отвратително – законодателят не зачита закона, този референдум беше избутан в ъгъла с това, че всяко чудо е за три дни.

Ние протестирахме пред парламента, резултатът беше абсолютно никакъв. И по закон, това, което може да се направи, е да се създаде наистина политически продукт..И този политически продукт, не се измъквам от думата партия, но думата партия е отвратителна, просто представлява нещо, което те в последните години, този начин за установяване на демокрация се е превърнал в отвратително нарицание.

Като кажеш партия и ти става – партия тая, партия оная..

Такъв е законът. Този политически продукт, неговата цел е да възстанови справедливостта. Аз не съм алчен за власт, алчен съм за справедливост. Както предполагам, огромната част от вас. Както смятам, че всички вие сте така, както смятам и че огромната част от хората са така. Кой нормален човек не иска справедливост.

Излизайки от тази зала, всеки един от вас започва да живее живота си на човек, подложен на ежедневна несправедливост. Аз не мога да оправя несправедливостите, това е безумно. Аз мисля, че има конкретна, точна и ясна цел, която е свързана с моя характер. Когато нещо се прави,трябва да се направи докрай. Този референдум и решенията от него трябва да бъдат приложени в действие. Независимо от това дали на някой му харесва или не му харесва, има закон. Главният закон се нарича Конституция на република България. В него правилата за пряката демокрация са точно и ясно уточнени. Те бяха спазени и сега ще бъдат спазени законите, за да бъдат приложени решенията от този референдум в действие. Защото, според мен, така се прави. Ако и това нещо се замете в ъгъла и се направи като всяко чудо за три дни, ние на какво да се опираме в ежедневието си като желание за справедливост. Откъде да дойде то? Ше дойде, когато се спазват правилата. Аз не мога да направя така, че да се спазват всички правила, но едно съществено правило като закона за пряката демокрация, който е приложен и три милиона и половина души са гласували за него, ще бъде спазено. Защото който застане на пътя на справедливостта, ще си поеме всички последствия.

Искрено съзнавам какво правя, искрено съзнавам отговорността, която поемам, искрено съзнавам, че съм се облякъл с дрехите на отговорността, с която сте ме облекли вие. Суверенът е този, който е майсторът, който създава тази история, аз съм просто инструмент

Искам да ви благодаря най-искрено, че сте тук.

Осъзнавам вашето доверие, оценявам го.

Искрено съм ви благодарен, създавате за мен и моите колеги един изключителен момент.

Животът е прекрасен.

Бел.ред. - Слави Трифонов многократно изказва тезата, че отхвърлянето на резултатите от референдума е нарушение на закона и Конституцията. Конституцията всъщност не описва как работи пряката демокрация - това става в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Според него, референдумът през 2016 г. за промени в изборните правила не преминава границата на активност (броя гласували на последните национални избори), за да бъде задължителен. Резултатите от референдума съответно бяха обсъдени и гласувани от Народното събрание (както изисква закона при над 20% активност) и депутатите взеха решение да ги отхвърлят.

Коментари

Олибожи!

Разплаках се от тез емоции, които напират в мен при такива думи!

Калин

Това е само една фраза ! Нищо повече ! Подобни фрази ежедневно се изсипват на килограм от мераклии да стават политици. Учиндолския чалгаджия няма шансове в политиката, най-много да повтори политическия сюжет на Бареков ! Всъщност, той сам ще го разбере, но по трудния начин !
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

1.

Не подценявайте Трифонов , защото ще ви замръзнат усмивките . 2. Ако той направи само две неща-мажоритарна система в два тура и Народно събрание от 120 депутати -значи усилието си е струвало.

Проектът "Атака" се износи,

Проектът "Атака" се износи, спихна и е в процес на закриване. Проектите РЗС, ББЦ, и пр. се оказаха еднодневки. Трябва нещо друго да обере лумпенизирания лузърски вот.
 's picture

Petyo9

Слави е алчен

само за чалга. И в преносния смисъл, в политиката.
 's picture

Petyo9

За съжаление

България е страната на неограничените възможности. Никога не бях предполагал, че след 10.11.1989 БСП(к) ще бъде толкова пъти на власт (и то чрез избори !!!), че два пъти (!) ще избират Агент Гоце за президент, че Бареков и Андрей Слабаков ГИ ИЗБРАХМЕ !!! за евродепутати, че на президентски избори Веселин Марешки спечели много повече проценти от хиляди пъти по-достойни, че изпълнихме безропотно "План Решетников" т.н. и т.н. Сега вече няма да се учудя ако извършим и тази простотия - ДА СИ ГО НАТРЕСЕМ. Няма да се учудя и ако следващият президент на България се казва Христо Стоичков, Азис или Мара Отварачката, а следващият премиер е Митьо Пищова.
дедо Ощавко's picture
дедо Ощавко
Ощавен маркиз

Славчо, чичовото, за ква

Славчо, чичовото, за ква власть да си алчно ти, бря?... Ми, нале именно тва посткомундел-мафиотско властвуване та "откри" и заформи като най-прос/Т/периралия главанак на ШОУ-ЧАЛГАРИЯТА в Болгарийка. Наблюдаваха та известно време, и като видяха, че си алчен лизач, та оставиха поль-сам да твуриш и музицираш демакратска справедливость. Бегай у Учиндол, построй си замъче, лови риба у ряката, брой мУхи. Ни са пъхай между шумарете. Шта направят клошар, ши спиш в джипката, ако ти я оставят. Айди.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.