Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тридесет и трима души са убити в антиправителствените протести в Ирак, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Повечето от жертвите са демонстранти.

Заради протестите в Багдад и в други населени места беше въведен полицейски час, а властите прекъснаха интернета в по-голямата част на страната от сряда вечерта в опит да предотвратят нови протести.

Тези демонстрации, изродили се в безредици и сблъсъци със силите на реда, са най-сериозното предизвикателство за започналото преди година управление на премиера Адел Абдел Махди.

Махди призова иракските депутати да го подкрепят в планираната промяна на кабинета и призова населението към спокойствие след трите дни на протести, предаде Ройтерс.

Той каза, че няма "вълшебно решение" на хроничните управленчески проблеми на Ирак и на корупцията, но обеща да се опита да прокара закон, който да гарантира основен доход на най-бедните семейства.

Премиерът заяви, че призивите на протестиращите за край на корупцията са правилни, но допълни, че правителството трябва да бъде подпомогнато в изпълнение на задълженията си.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.