Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС може да получи компенсация в размер на 500 милиона долара, ако Световната търговска организация (СТО) вземе решение в негова полза за незаконно субсидиране на „Боинг“ от страна на САЩ.

Това съобщи днес говорителят на Еврокомисията Даниел Росарио.

Вчера пък СТО реши, че Вашингтон моге да наложат многомилиардни митнически тарифи върху европейския внос заради незаконните европейски субсидии на „Еърбъс“.

„Това действие ще засегне най-вече американските потребители и компании и ще направи по-сложни усилията за уреждане на търговските спорове. Нека припомня, че както САЩ, така и ЕС бяха признати за виновни от системата на СТО за това, че продължават с незаконното субсидиране за техните производители на самолети. Паралелно със случая „Боинг“, след няколко месеца ЕС също ще получи правото да наложи контрасанкции на САЩ заради продължителното неспазване на правилата на СТО. Списъкът с американски стоки, на които можем да наложим мита, бе публикуван през април“, припомни Росарио.

Вчера стана ясно, че САЩ смятат да наложат от 18 октомври мита от 10 на сто върху вноса на самолети „Еърбъс“, както и 25 на сто върху други европейски стоки - от сирена до уиски. От българските стоки могат да пострадат животинските и млечните продукти.

Даниел Росарио уточни, че американците все още не са наложили тарифи и че се търси начин това да бъде избегнато.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.