Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С невероятна прочувствена реч "за пролятата българска кръв" се отчете Вероника Имова - член на ВСС от политическата квота на ГЕРБ и бивш върховен съдия, онзи ден, когато Съдийска колегия на ВСС обсъди остро писмо на Съюза на съдиите в България до себе си.

Предисторията

Както Клуб Z писа, Имова взе думата, нарече решението на САС "скандално",  обяви, че "правната общност ще се черви пред паметта на това момче", попита "кого защитаваме ние" (като всъщност ВСС е обект на критики именно, че не е защитил съдиите при уличния метеж срещу тях, б.р.) и си отговори -"един убиец, който не само уби едно българско момче и проля българска кръв, но направи опит да убие друго българско момче".

Макар да не е ясно с какво ВСС защитава "убиеца, пролял българската кръв", като безпрецедентно даде съдебния състав по сигнал на политическа партия ВМРО на Инспектората за нарушение на етичния кодекс (все едно са се напили и са се съблекли, б.р.). И всичко това - заради решението по същество на съда.

Но най-вълнуващи онзи ден бяха изявленията на Имова, че "не може да си затваряме очите пред факти, които сочат за зависимости вътре в самата съдебна власт (главният прокурор Цацаров атакува само двама от състава, че са награждавани от БХК) и "не можем да си позволим зависим и пристрастен състав да гледа едно такова дело."

Днес в публикация "Свободна Европа" съобщава, че Вероника Имова е бивша съпруга, но след известна раздяла отново съжителства с адвокат Пеню Грозев. Той е представлявал семейство Монови като частни обвинители и граждански ищци по делото срещу австралиеца.

Грозев и Имова са били съпрузи. След развода им те отново заживяват заедно. Това е добросъвестно отразено и в декларацията на Имова пред Народното събрание от юни 2017 г..

Адвокат Грозев, с когото тя съжителства, обявява на страницата си във фейсбук на 20 септември, че "съдебният състав, освободил убиеца на българи, е незаконен съгласно практиката на ЕСПЧ. Защото не е безпристрастен!".

Въпреки това - когато във ВСС попитаха Имова в качеството на каква държи тази реч, колегата ѝ (от квотата на БСП) Драгомир Кояджиков се намеси, че говори като "една българска майка".

А отводи е нямало...

Както е известно, и при двете обсъждания на двете позиции, приети от ВСС само в рамките на седмица, е отсъствал Лозан Панов. Боян Магдалинчев и Севдалин Мавров са си направили отводи - първият, защото дъщеря му участва в съдебния състав постановил условното освобождаване на Полфрийман, вторият -  поради познанство с Христо Монов (баща на убития Андрей). Сред гласувалите "за" и двете позиции (както се разбра и от пламенната й защита завчера, б.р.) е Вероника Имова, която участва и в дискусията, критикувайки определението на Софийския апелативен съд за предсрочното освобождаване на австралиеца.

Защо тя преценява, че няма основания за отвод - не е ясно.

Отговорът на Имова

"С бащата на моята дъщеря сме разведени отдавна. От години той не упражнява адвокатска професия. А когато, преди 11 години, е бил адвокат по въпросното дело в първата инстанция пред Софийския градски съд, той е представлявал като повереник семейството на убитото момче само в няколко съдебни заседания, след което родителите са се отказали от неговата защита. Като повереник на пострадалото семейство във всичките три инстанции – Софийски градски съд, Апелативен съд – София и Върховния касационен съд, са участвали други, предпочетени от родителите на жертвата адвокати."

Това написа Вероника Имова в отговор, публикуван на сайта на ВСС.

"Този факт може да се провери в кориците на делото и всичко останало е съзнателно прокарвана невярна информация с цел манипулация по развитието на случая „Полфийман“, добавя тя.

Освен това по думите ѝ позицията, която тя изразявала по този казус била морално-етична и била свързана с осъществявани от Имова кадрови правомощия. А нападките, открехващи вратата на личния ѝ живот, били проява на лош вкус и безсилие.

Коментари

Мафия!

Оплетени свински черва от юридическата мафия!
 's picture

Rhapsody of fire

Безпринципна патка и просто

Безпринципна патка и просто ксенофобка
 's picture

Бобо

Загубена държава

Царство на нагли , нахални и безочливи изроди , в това се превърна България . Толелирират се футболни фашизоидни ултраси , изроди готови на всякакви поръчки , я да развяват агнешки главички , я да се курдисват като контрапротестиращи навсякъде където ги пратят ....
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Проблема е как толкова

Проблема е как толкова неориентирани и посредствени хора (като въпросната госпожа), стигат до такива висши позиции в българската държава ! А че била съпруга на някой си заинтересован и взима отношение от нисшата си позиция - ... не обичам думата морал, но се налага да кажа, че това е една неетична и неморална ... ТЪПА ПАТКА !!!
 's picture

смехурко

Тъпата патка Имова обаче

няма да плати обезщетението, което ще трябва да платим на австралиеца заради гнусния тандем Монови-Имова и неправомерно осъдения чужд гражданин! А БИ ТРЯБВАЛО В ТАКИВА СЛУЧАИ ДА Й СЕ КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВОТО.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.