Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На заседание на изпълнителния комитет на УЕФА в Любляна беше потвърдено въвеждането на трети европейски клубен турнир от сезон 2021-2022. За надпреварата се заговори в края на миналата година.

Ще се казва Лига на конференциите и засяга пряко България, тъй като се очаква да даде по-голям шанс на допълнителен брой отбори от различни първенства да участват в груповата му фаза. Което напрактика означава, че Шампионската лига и Лига Европа още повече ще се отдалечат от нашите тимове. Те и сега не могат да минат квалификациите за тях - единствено "Лудогорец" го постига в последните години.

Регламентът на по-достъпното състезание все още не е напълно уточнен, но се очаква скоро УЕФА да поясни формата и как ще става класирането за турнира.

Изпълкомът на централата взе решение Санкт Петербург да бъде домакин на финала на Шампионската лига през следващия сезон, последван от "Алианц Арена" в Мюнхен през 2022 и "Уембли" в Лондон през 2023 г.

Финалът в Лига Европа през 2021 г. бе поверен на хегемона в турнира Севиля на неговия "Рамон Санчес Писхуан". Суперкупата на Европа през 2021 г. пък ще бъде на "Уиндзор Парк" в Белфаст.

УЕФА реши да наложи промени в Лигата на нациите от сезон 2020/2021. Те засягат четирите дивизии, в които се подвизават отборите и ще има размествания.

За следващата надпревара от другата есен в дивизиите А, В и С броят на отборите ще бъде увеличен от 12 на 16, докато в последната - D, тимовете ще намалеят от 12 на 7.

От промените се облагодетелства България, селекцията на която се изкачва с една дивизия нагоре - от С в В. Също така отборите на Германия, Полша, Хърватия и Исландия ще останат в най-горната дивизия, след като изпаднаха и трябваше да се подвизават в В.

От УЕФА мотивират решението си с желанието на всичките 55 асоциации за промяна, която цели приятелски мачове да намалеят още повече. Срещите от турнира ще се увеличат от 138 на 162. Групите в различните дивизии ще бъдат определени чрез жребий в Амстердам на 3 март догодина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.