Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият премиер Иван Костов коментира пред бТВ разследванията срещу руски шпиони в България. Той изтъкна, че БСП, "Атака", Веселин Марешки и Ахмед Доган са много по-опасни за прокарване на руското влияние у нас от Национално движение "Русофили". Според Костов тежестта на Константин Малофеев и Леонид Решетников в Кремъл, както и влиянието им в България, са много надценени.

Костов заяви, че България е много уязвима от силното руско влияние.

"Българското общество е по-силно уязвимо от останалите в Източна Европа на руската хибридна агресия. На българксия народ му е внушено, че той сам не може да постигне нищо, че е получил даром свободата си, че всичко, което е направил сам, се е провалил. Това се поддържа с всички средства, учи се в училище. Страхът е много голям, особено сред политиците", каза Костов.

Според него политическите послания на БСП, "Атака" и Веселин Марешки са много по-опасни за прокарване на руското влияние.

"Почетния председател на ДПС беше сочен като руски агент от турските медии. Има къде-къде по-голяма опасност от русофилите", заяви Костов.

Той допълни, че "нито Малофеев, нито Решетников заемат важни позции в Кремъл и не са близко до центровете на власта".

"Никой няма да пролее сълза за тях в Москва", убеден е Костов.

Той припомни, че Малофеев вече се е провалял на Балканите, а Решетников "силно се самолансира като важен човек в България.

"Той е пенсионер, отдавна е много встрани, вярно, че някога е бил много свързан. Не мисля, че има и силни позиции в България. Известен е конфликта му с Корнелия Нинова, тя е основния глас, който е за сваляна на санкциите срещу Русия", припомни Костов.

Костов изтъкна, че има значение в каква степен Русия има симпатиите на партии, които са в парламента, в управляващите коалиции.

"Салвини в Италия, тук "Атака", Марешки... Едно е неправителствена организация съвсем друго са политическите партии във властта. Тяхното влияние е много по-голямо", изтъкна Костов.

Според него прокуратурата се опитва да покаже, че не е толкова близка с руската прокуратура и това я мотивира да действа сега, но е много късно. Костов припомни, че всички активи на КТБ са отишли в руски ръце, но не в тези на Малофеев и Решетников, а в други. Той припомни, че "Виваком" е собственост на Външнотърговската банка на Русия.

Коментари

Калин

Ами това, което казал Костов го знае и 16-годишния ми внук. Да, руснаците постоянно се опитват да купуват активи и да упражняват влияние в България. Например такъв стратегически актив е купуването от руснаците на Лукойл по времето на Костов...

Фактите:

02 Октомври 2009 " Как министри и депутати приеха закона за амнистията Прокуратурата изрично предупреждава, че ще бъдат прекратени и делата, които се наблюдават от ЕС, но никой не й обръща внимание ... Текстът, който се оказа проблем - за прекратяването на висящите дела за престъпления по непредпазливост, които се наказват с до 5 г. затвор, извършени до 1 юли м.г., бе приет на второ четене в парламента с гласовете на БСП и ДПС. Коалиционният им партньор НДСВ гласува против. Гласове "за" дадоха и трима от ОДС - Венцислав Върбанов, Димитър Димитров и Марио Тагарински, петима от ДСБ - Васил Паница, Веселин Методиев, Евдокия Манева и Екатерина Михайлова и Иван Костов..."

Пак ръсиш Калине

глупости на търкалета.Стратегически актив са гръмнатите вчера петролни кладенци на онези с белите чаршафи на главите а цехове и цехчета дето правят от петрола нафта знаеш ли колко са само на нясолко стотин километра до нас и то на Балканите.И гледай какво ти диктуват да пишеш най- после ....от бързане да си първи си натракал колосална шега....честно смях се с кеф...._/купуването от руснаците на Лукойл/......я пак ....какво купиха руснаците.....подсказвам ....запчва с Нефто и завършва на хим.....))))))))

Калин

Кой пише тези глупости започва с ГЛУ и завършва с ПАК. Разбира се ,че руснаците купиха НЕФТОХИМ, по времето на Костов. Нефтохим Бургас стана , руско предприятие от Групата „ЛУКОЙЛ. „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД А дали ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" е стратегически обект за България всеки знае, освен един, ще изпиша думата цяла ГЛУПАК !
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Не съм срещал българин,

Не съм срещал българин, който да не признава, че г-н Костов е умен човек. За съжаление Костов не употреби ума си и волята си за благото на България. При руското политическо опекунство и насилничество, и при руското имперско озлобление,особено срещу поляци и българи, нито един политик не може да направи нещо значимо за родината си. За разлика от Полша, Русия в България не е провеждала убийствени ексцеси, само защото българите са овчедушни и зверства над тях са излишни. Костов говорои за руски страх у политицитае ни. Добре щеше да бъде, ако той бе конкретизирал страха – панически, страх от окупация на България, анексия, физическо унищожение на всеки политик дръзнал да се противопостави, макар и много малко, на руската мания за световна политическа хегемония. Щом у Костов е имало изразен страх от руснаците, който го парализира, а той е реален, а не въображаем, защо Костов не е подал оставка и да се оттегли от политиката? Костов беше длъжен да положи поне началото на отдалечаване от Русия, началото поне на някаква съпротива срещу руското перманентно ограбване на българите, настояване за сключване на по-справедливи договори между двете страни, поне опит българчетата да изучават истинската си история, а не руския й прочит; да обори поне тезата за дарената ни свобода. Руснаците и румънците, и финландците в крайната фаза на освободителния ни процес ни помогнаха да се освободим от турско, но никой от упоменатите не ни е подарил свободата. Свободата е извоювана от б ългарския народ. Пролятата руска, румънска, финландска, черногорска, бълргйарска кръв е пролята първично не за българите, а за руското величие, тръгнало за Босфора. С Русия на никого не му е лесно, но въпраеки това Костов не направи нищо осезаемо за българите.Твърдае късно е да се оправдава за слабото си премиерство, изпълнено с големи , стратегически грешки!

Горното обяснение го пиша може би за 10-ти път, а това....

....се пише и от много други хора нееднократно. Независимо от това всякакви руски подлоги и изнасилени критици на костовото правителство непрекъснато повтарят като полуидиоти вече изтъркалото се обвинение.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.