Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тазгодишното 33 и 1/2 издание на „Киномания“ ще бъде открито с филма на Мариус Куркински „Засукан свят“ по едноименното произведение на любимия му автор Николай Хайтов. Другата добра новина е, че само ден след финала на филмовия фестивал в Торонто вече знаем, че на „Киномания“ ще видим както „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов, така и големия победител в канадския фестивал „Jojo Rabbit“.

Днес бе обявена пред журналисти част от най-интересните заглавия на фестивала „Киномания“, който ще се проведе от 14 до 28 ноември в НДК.

Филмът „Физика на тъгата“ ще бъде представен у нас на 17 ноември, само два месеца след премиерата си в Торонто. Преди прожекцията ще бъде показана анимацията на Ушев по „Годишните времена“ на Вивалди с живо изпълнение на музикантите от Квартет „Кварто“. Теодор Ушев има специално отношение към „Киномания“ – преди години (между 1995-а и 1998-а) той бе автор на плакатите за фестивала.

В програмата на „Киномания“ са още новият филм на Педро Алмодовар „Болка и величие“ и „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ на Уди Алън.

От 5 ноември започва предварителна програма с прожекции на три филма на „Мосфилм“ и четири на Франко Дзефирели.

Билетите за „Физика на тъгата“, „Засукан свят“ и „Болка и величие“ от днес са в продажба на касите на НДК.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.