"Демократична България" (ДБ) ще даде възможност предвожданите от Найден Зеленогорски членове на ДБГ да влязат в листите на дясната формация за местните избори. Те ще могат да издигнат и двама свои кандидати за районни кметове в столицата. Решението е било взето в четвъртък вечерта, съобщи пред бТВ съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. 

„Ние познаваме голяма част от структурите и хората от ДБГ и взехме решение да предложим на тези десни последователни хора в ДБГ, макар че процедурите при нас са почти на финала за определяне на кандидати за кметове и общински съветници, да предложим на определени места като София техни хора да влязат в нашите листи – включително да им предложим 2 места за районни кметове”, обясни той.

По думите му по време на избори тези хора, които са очаквали да участват в тях като десни кандидати, остават на улицата.

Найден Зелегорски вече обяви намерението си да прави политически проект за обединяване на дясното чрез регионални политики и съобщи, че той и неговите сподвижници ще работят за кандидатурата на ДБ за кмет на София арх. Борислав Игнатов. Той и неговите сподвижници изразиха несъгласие с решението на ДБГ да подкрепи Мая Манолова за кмет на столицата. 

Атанас Атанасов коментира и т.нар. Шпионски скандал, който го определи като „многофункционално активно мероприятие за манипулиране на общественото мнение“ на управляващата олигархия. Според него то е задействано заради изборите за местна власт и процедурата по избор на нов главен прокурор. 

По думите му премиерът Бойко Борисов се е опитал да се разграничи от Шпионския скандал. Брифингът на прокуратурата, ДАНС и МВР беше даден във фоайето на сградата на Министерството на вътрешните работи, припомни Атанасов. „Така че да не се прави на ни лук ял, ни лук мирисал“, добави той.