Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавата издирва 25 000 ученици преди началото на учебната година. Те не са открити на адресите си и не се знае къде се намират. Други 19 000 са намерени, но родителите им са отказали да ги пуснат в клас.

"В почти всички области има училища, където посещаемостта е 50 на сто", заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на семинар за новата учебна година в Правец.

Имало и куриозни случаи на 16-годишни, които за първи път влизат в първи клас.

Общо 1100 екипа на министерството обикалят махалите да събират отпаднали ученици.

Средната учителска заплата ще стане догодина 1500 лева бруто, а през 2021 - 1800 лева, каза министърът. Държавата ще отпусне по 360 милиона лева допълнително през всяка от следващите две години за увеличение на заплатите, добави той.

Очаква се близо 4500 учители да навлязат в пенсионна възраст тази учебна година. Вълчев посочи, че засега няма кадрова криза, но такава ще възникне през следващите години.

Най-трудно се намират учители по английски, информационни технологии, математика, физика и химия.

Вълчев отчете също, че въпреки увеличението от 500 лева за учители в трудни райони, по този проект са кандидатствали едва девет души.

Коментари

Гербавият боклук има само една дарба -

и тя е да създава нерешими кризи с всичко в България. Убийци на българското бъдеще с подкрепата на "европейското дясно" и Козяк.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.