Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Партията на президента (2002-2012) Георги Първанов - АБВ, също обяви днес подкрепа за номинацията на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова. И посочи за водач на листата си за общински съветници бившият вицепремиер, министър на външните работи и евродепутат - Ивайло Калфин.

От АБВ обявиха, че "ще подкрепят кандидатурата на Мая Манолова с ясното съзнание, че не е най-доброто за партийния им интерес, но полезно за София". А лидерът Румен Петков призова това да направят "всички леви и центристки сили". 

"Високо ценя усилията, които полага г-жа Фандъкова. Нашата кампания не е срещу, нашата кампания е за столицата", мотивира се Петков.

И в типичния си стил заяви, че Столична община не трябвало да бъде "поделение на Министерския съвет".

До момента Манолова, издигната от Инициативен комитет, състоящ се предимно от лица, с които е работила по каузи в качеството си на омбудсман и от представители на театралната, музикалната и кино сцената, е подкрепена партийно от създадената от Меглена Кунева формация Движение "България на гражданите". ДБГ бе част от управлението в миналия мандат на кабинета "Борисов" като партия в състава на бившия Реформаторски блок. С обявяването на подкрепата си за Манолова, от ДБГ поискаха тя да се съгласи да изпълнява дясна програма, ако евентуално спечели вота в София.

Очаква се обаче в сряда градската конференция на левицата също да обяви подкрепа за номинацията на Манолова и също да поиска лява програма. БСП също ще излезе със своя листа от общински съветници, които при евентуална победа на бившия обществен защитник, ще трябва да работят с нея като подкрепен от социалистите кандидат.

Днес от АБВ обявиха още, че също ще предложат своя листа. 

"АБВ се явява със самостоятелна силна листа. Това са втори местни избори, в които АБВ участва. На предните бяхме четвърта сила в София. Тази година отново имаме нови хора, силни хора, мотивирани хора. Имаме намерение за силен резултат не по-малко от предните години. АБВ работи последователно по проблемите на София, в местния парламент", даде заявка заместник-председателят на партията в столицата Пламена Заячка при обявяването на Ивайло Калфин за водач на листата.

Сред имената в листата на АБВ за София са още са Юлиан Плачков – дългогодишен директор на 128-о училище "Алберт Анщайн" в жк "Младост",  Явор Цаков, член на Българския олимпийски комитет, д-р Николай Цуцумански, ортопед, травматолог неколкоратно носител на титлата лекар на годината.и др.

Коментари

sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

Ами сега?

МАЯ МАНОЛОВА НЕ Е ДИПЛОМИРАН ПРАВОСПОСОБЕН ЮРИСТ НАРЕДБА ЗА ЕДИННИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "ПРАВО "И ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ "ЮРИСТ" Всилаотучебната2018-2019г. ПриетасПМС№ 82от26.04.2017г. Обн.ДВ.бр.35от2Май2017г. Чл. 1. (1)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.