"Очевидно е, че т.нар. политическото ветрило трябва да се разтваря, за да се постигне успех. Вижда се, че хората търсят и единство освен всичко друго - единомислие."

Това коментира в предаването „Събуди се” на Нова тв заместник-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков.

Той допълни, че решението на социалистите дали да подкрепят Мая Манолова или не, ще бъде взето в сряда.

"Очевидно е, че Мая Манолова е силен кандидат и с подкрепата на БСП има всички шансове да спечели София. Тя ще представи своята програма, когато реши. Всеки кандидат, който партията подкрепя, ще трябва да се съобразява и с нашата такава", заяви още Зарков.

Зам.-председателят на ПГ на червените е категоричен, че е възможно социалистите да издигнат и свой собствен кандидат за градоначалник на София.

"До сряда вечерта абсолютно всичко е нъзможно - допусна той в отговор на журналистически въпрос. - Ние сме открит форум, разговорът е свободен и всякакви варианти са възможни.

БСП е партия, която има сериозен потенциал", допълни Зарков.

Той обаче нямало "да хвърля имена в ефира, защото не е такъв тип".

А всеки който не подкрепял "модела ГЕРБ", логично можел да се намери "в една обща коалиция или визия, или програма".

"Ако ние вземем решение да я подкрепим (Манолова), аз съм сигурен, че БСП ще извърши необходимата работа да мобилизира, да убеди структурите си, защото непрекъснато говорим за граждани, но всички сме граждани." 

И все пак:

"Очевидно е, че в обществото съществува очакване да се излезе над партийните разделения, да се обяви нов курс на развитие, да се създаде нова среда на публичен дискурс. БСП разбира и се опитва да отговори на тези очаквания."

И партията можела да гласува доверие "включително на хора, които са извън нея".