"Той спечели важните точки. Аз не успявах да стигам до лесни точки на мой сервис, както и на негов. За мен беше доста интересен мач. Мисля, че мога да извлека много неща. Физически бях добре, движех се добре."

Това бяха първите думи на Григор Димитров на пресконференцията след загубата от Данийл Медведев на полуфинал на US Open. 

"В най-важните моменти не ми се получи, а и той игра добре в тези ситуации, добави Гришо, цитиран от пратеника на "Спортал". - На сетбола в първия сет той беше много нестандартен за неговата игра. Знаех къде ще сервира, бях готов, бях там и втората топка въобще не очаквах да я изиграе по такъв начин. Имаше моменти, в които не очаквах някои неща от него, но той ги направи и това оказа влияние. Не очаквах да загубя с 0:3 сета, но резултатът не мисля, че отговаря на мача. Мисля, че играх добре, дадох всичко от себе си."

"Трябва бързо да премина през следващите дни, за да съм в добра форма за турнирите в Азия. Имаше много позитиви от турнира. В последните седмици нямах добри резултати, а сега стигнах до полуфинал за първи път тук. Тенисът е такава игра, че ако не се наслаждаваш, ако не я играеш с любов, няма да се отплати", каза още той. 

"Последните седмици бяха много тежки, с много тренировки, гордея се с това, че играя отново. Не искам да бъда прекалено разочарован. Разбира се, в момента не ми се говори много за това, но продължаваме напред", завърши Григор.

„Не очаквах да спечеля в три сета, тъй като това се случва едва за втори път за мен в турнира, но ето, на финал съм, коментира на корта Данийл Медведев. - Трябва да призная, че не очаквах толкова добро представяне в Ню Йорк. Пълна лудост е този турнир. Ако някой ми беше казал преди първия кръг, че ще получа крамп и ще продължа напред, стигайки до финала, след победа над Стан Вавринка, нямаше да му повярвам.

"Очаквах да се върна вкъщи, но в крайна сметка още съм тук. Благодарение на вас, приятели, ще бъда на финала в неделя - щастлив съм”, така Медведев се обърна Медведев към публиката, с която имаше сложни отношения в предишните кръгове - беше и освиркван.

На финала в неделя - първи за него в турнир от Шлема, той ще се противопостави на трикратния шампион в Голямана ябълка Рафаел Надал, спечелил също с 3:0 сета срещу Матео Беретини.