Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Строителна фирма е скъсала 20-киловолтов кабел, собственост на "ЧЕЗ-Разпределение" и така е оставила без електрозахранване около 5800 души на територията на Сапарева баня, Паничище и селата Сепарево, Овчарци, Крайници и Червен брег.

Сред засегнатите клиенти са хотели, почивни станции и къщи за гости, съобщава Нова телевизия.

Новинината идва само ден след като от "ЧЕЗ-Разпределение" в Западна България алармираха, че само от началото на лятото до средата на август в резултат на незаконни или несъобразени строителни дейности без електрозахранване са останали над 60 000 домакинства в региона.

Клиентите на дружеството са били засегнати от изключвания, продължили сборно повече от 90 часа. Начело на статистиката е София, където неудобства са предизвикани за 23 000 клиенти. Близо 40 пък са скъсаните кабели средно напрежение. Ремонтите оставят белези на съоръженията и създават рискове от нови аварии, казват още от ЧЕЗ.

"Незаконни или несъобразени изкопни дейности са причините за възникване на подобни инциденти. При законното строителство "ЧЕЗ-Разпределение" съгласува проектите. В рамките на това съгласуване в писмен вид информира строителя, че е длъжен да уведоми предварително дружеството за деня и мястото на стартиране на изкопните дейности. В голяма част от случаите тези изисквания не се спазват. Също така често информацията за стартиращите строителни дейности се получава предходния ден или в деня на тяхното стартиране. Това прави реакцията на "ЧЕЗ-Разпределение" невъзможна."

За да отдели ресурс за строителните обекти, е необходимо компанията да бъде информирана поне две седмици предварително за деня, в който ще бъдат извършвани изкопни дейности. "ЧЕЗ-Разпределение" очаква от фирмите да информират компанията поне две седмици предварително къде ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected].

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.