"Манчестър Юнайтед" и "Интер" (Милано) са се разбрали за наем на Алексис Санчес, информира Би Би Си. Двата клуба водят разговори от седмици, а чилиецът не е щастлив на "Олд Трафорд", нито пък подада в сметките на треньора Оле Гунар Солскяр.

Санчес ще облича екипа на "Интер" само до края на сезона, "нерадзурите" обаче няма да имат ангажимент за закупуване след това. "Юнайтед" търсеше възможност поне да намали разходите си по заплатата на нападателя, като се разбере с друг отбор да поеме част от нея.

Така и стана с "Интер", но не е ясно каква част отива за сметка на италианския гранд. Алексис взема най-много в "Юнайтед" - около 400 000 паунда на седмица. Наскоро "червените дяволи" отхвърлиха предложението на "интеристите" за 150 000.

Алексис Санчес се присъедини към "Манчестър Юнайтед" преди 19 месеца, но реализира едва пет гола в 45 срещи и постоянно бе преследван от контузии.

Манчестърци и "Интер" имаха доста контакти това лято - по-рано те се споразумяха за трансфер на Ромелу Лукаку на "Сан Сиро". Двамата със Санчес пак ще бъдат съотборници.

Трансферният прозорец в Италия затваря в понеделник, а в Англия вече приключи.