Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков обяви списък с играещите в чужбина футболисти - 11, повикани за европейската квалификация срещу Англия на 7 септември на "Уембли" и приятелския мач с Ирландия в Дъблин три дни по-късно.

В разширения тимов лист попадат Ивелин Попов ("Ростов", Русия), Страхил Попов ("Касъмпаша", Турция), Васил Божиков ("Слован" Братислава), Георги Костадинов ("Арсенал" Тула, Русия), Кирил Десподов ("Каляри"), Симеон Славчев ("Карабах", Азербайджан), Георги Миланов ("Фехервар", Унгария), Божидар Краев ("Жил Висенте", Португалия), Николай Димитров ("Урал", Русия), Георги Сърмов ("Кемниц", Германия) и Георги Пашов ("Арарат", Армения).

Треньорът има сериозни проблеми, тъй като капитанът Попов и Георги Костадинов получиха травми в изминалия кръг в Русия. Според руската преса контузиите не са сериозни, но ще ги извадят от игра поне за кръг-два, което ще се отрази на формата им за гостуването на "Уембли".

Кирил Десподов пък изобщо не попада в състава на "Каляри" и най-вероятно ще бъде преостъпен на тим от Серия "Б". Добра новина е впечатляващият начин, по който Божидар Краев започна сезона в първенството на Португалия. Останалите се подвизават в малки клубове.

Бала има грижи и по състезаващите се в нашето първенство - някои, като Николай Бодуров и Николай Михайлов, изобщо не играят, други като Тодор Неделев са в слаба форма.

В информацията на БФС се казва, че "функционалното състояние на всички футболисти ще бъде оценено от медицинския щаб в началото на лагер-сбора на 1 септември в София".

Селекционерът ще говори пред медиите на 1 септември, неделя, от 11:30 часа в амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна".