Данийл Медведев спечели турнира "Йистърн и Уестърн" от серията Мастърс 1000 в Синсинати, САЩ - 7:6(3), 6:4 на финала срещу Давид Гофен (Белгия).

Това е пета титла в кариерата на руснака и най-престижната досега. В началото на годината той стана № 1 на "София оупън".

В откриващия сет на финала двамата размениха по един пробив - първият брейк беше за Медведев, но Гофен отвърна бързо за 4:4. В тайбрека белгиецът поведе, но допусна грешка на мрежата в ситуация, при която и филето помогна на 23-годишния руснак. Нататък той поведе комфортно и взе частта.

Последва пробив още в първия гейм на втория сет и до края Медведев не допусна спадове на своя начален удар, което се оказа достатъчно да грабне титлата.

Данийл Медведев демонстрира отлична форма точно преди US Open, който започва след седмица. Той игра на трети пореден финал този месец, като загуби предишните два - във Вашингтон от Ник Кириос и в Монреал преди седмица от Рафа Надал, който пропусна надпреварата в Синсинати.

На полуфинала в щата Охайо обърна Новак Джокович, с когото играят вълнуващи двубои от началото на годината. Преди това се справи със сънародника си Андрей Рубльов, препънал Роджър Федерер.

Давид Гофен за първи път в кариерата си стигна до финала на турнир от Мастърс 1000. Давид победи Данийл в пет сета на "Уимбълдън".