Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Арх. Борислав Игнатов е името, което се очаква “Демократична България” да обяви като кандидат за кмет на София на 15 август, научи Клуб Z.

Днес се е провел председателски съвет на коалицията. Решенията от него няма да бъдат обявени преди датата. 

Вероятно в кампанията на демократичната общност ще се включи и бившият вече съдия Методи Лалов.

Очакването е той да е в листата за общински съветници на коалициятаЕдин от вариантите е той да е начело. Самият Лалов обяви преди няколко дни обяви пред бТВ, че не би изключил вариант и да е кандидат за кмет, след като напусна съдебната система. Според източници от "Демократична България" магистратът е другият вариант за кампанията на коалицията.

Оставката на съдия Лалов от съдебната система трябва да бъде гласувана на извънредно заседание на съдийската колегия на ВСС утре. От 2012 г. до декември 2016 г. той е председател на Софийския районен съд, но подава оставка от поста заради несъгласие с политиката на ВСС. 

Кой е Борислав Игнатов?

Архитект Борислав Игнатов е председател на Камарата на архитектите в България. Той е проектант с дългогодишен международен опит в градоустройството. Роден е през 1972 г. След като завършва образованието си в София работи и в Бостън, САЩ - в архитектурно бюро William Rawn Architects. През 2001 г- се мести в Ню Йорк и работи за Perkins+Will Architects. През 2006 г.  завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава там в катедрите Концептуална архитектура и Опазване на историческото наследство, гласи биографията му.

През 2007 г. основава свое архитектурно ателие Bignatov Studio New York. През 2009 г. постепенно се завръща в България и работи по интересни проекти в страната и чужбина. Носител е на множество професионални награди.

Наскоро Игнатов стана известен и с предложението си да се затвори в защитен саркофаг и покрие с изкуствен хълм Паметникът на съветската армия.

Повече за работата на арх. Игнатов можете да видите в сайта му bignatov.com.

Коментари

Lubo Uzunov's picture
Lubo Uzunov
Любо

Добър избор

Първият кандидат от 70 години, който има подходящо образование и опит.

Бездарен боклук изглежда този -

достатъчно е човек да му види само "проектите". Щеше да е смешно, ако не беше грозно и отвратително. Впрочем, така е с всички наши архитекти, за 30 години демокрадция не можаха едничка хубава сграда да построят, само клозети. Колкото до казана с л.йна, който го подкрепя, а няма нужда. Направете си справка за "свършената" работа общинските съветници като Трайчо и Прошльо, за районната кметица Ъчкова и за купчината тунеядци, гласуващи из районните кметства с корупционерите на Герб и тогава ми ги фалете тия некадърни гълтачи на публичен ресурс.

Кратка история на 30-тте години "синя" София

1990 - Александър Каракачанов, с(ДС), преди 10 ноември - народен общински съветник. При него стартираха първите дребни далавери - раздадоха на с(ДС)-растите обществени сгради на най-хубавите места в София, както и "клубове" из кварталите. За година-две всички тия средища на "партийна" дейност станаха офиси, кръчми и кафенета. 1991 - Янчулев с(ДС), "хидролог", светофар във всички цветове, и той с "подходящо образование и опит", коскоджамити "професор" във ВИАС (понастоящем "У"АСГ). При него се започнаха първите мащабни далавери на седерастията - най-вече източването на язовир "Искър" от Мултигруп, но и редица други, вече позабравени сделки с имоти, както и първото поколение многогодишни "концесии" на апетитни терени в градските паркове. 1995 - Стефан Мафиянски, виден с(ДС)-раст и сват на Черепа. При него, ехехехехе, откъде ли не се краде. То не бяха заменки (семейство Малееви реинвестираха паричките от бай Тодор в панелки в Обеля и станаха милионери с огромен парцел от Ловния парк), то не бяха кражби (т.нар. "Милениум център" зад НДК седи на заграбен незаконно от Мафиянски терен, "урегулиран" от "справедливите и почтени" магистрати, дето протестират), то не бяха шашми с общински фирми и банки, с боклука. Концесиите за вода, от които мафиянската мутра се храни още, "Гранд хотела" до Народния театър, грабежът "Централни хали" и още много, много други... Край няма. Няма с(ДС)раст, обогатил се от прехода, който да не е бутнал по нещо на Софиянски. Затова и Мавъра го намрази :) И така до най-трагичния период на столицата, 2005 и до днес, с управление на Мутрата. Там, надявам се, "сините", които го избрахте заедно с циганите още помните хилядите резили - боклука, калпавите строежи, отбиването на цяла линия на метрото от първоначалния план, за да вози работници за Плювналиев и Безуханова, учетворяването на цената на адския транспорт, унищожението на трамвайните линии... Гласувайте още за тия боклуци. #hubavoe

Редакционните тролове, давайте с минусите.

И вашите офисчета са на краден терен, ако не знаете.

.

чибе бе,троле червен
true lies's picture
true lies
truelies

Я, имало още хора, които си спомнят

славната история на грабежите на седерастките кметове.
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

това е моята кандидатура за кмет

Който ще има куража да "погребе" Монумента на Окупаторската Червена Армия ( МОЧА).

Костов и Софиянски защо не го погребаха?

Жалката седерастка пасмина имаше пълно мнозинство в парламента + кмет на София за 4 години, но след резила с Мавзолея не посмяха. Умните и красивите май сте позабравили случая :))) Единствено психопати, откачалки и асоциални цапачи на стени се занимават днес с него. За софиянци важните теми са други - корупцията, унищожението на градската среда, боклука под, около и над нас, шумът и селската простотия навсякъде, мутрограбежите на олигархията. Тъпият ви паметник и шантавите ви обсесии си ги пазете за вашите партийни събрания.

....

Леле-мале.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

така

или иначе гласувам за ДБ. Дано програмата му за София ми хареса.
Tooni С's picture
Tooni С
Tooni

.....

Няма значение кой ще е техният кандидат за кмет, така или иначе никой не гласува за ДБ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.