"Ливърпул" разби "Норич" с 4:1 като домакин в откриващия мач за сезона във Висшата лига. Така "червените" стартираха пореден шампионат, в който ще опитат да донесат титлата на "Анфийлд" - не са я печелили от 1990 г.

Гостите играха открито на един от най-негостоприемните терени в Англия, това допринесе за многото голове, които получиха.

Попадение №1 за сезона падна още в 7-ата минута, когато Грант Хенли си отбеляза автогол след пробив и центриране на Дивок Ориги.

Нататък "Норич" създаде добри възможности, но видя топката в своята мрежа още в 19-ата, когато Мохамед Салах откри сметката си след пас на Роберто Фирмино.

Тук вече "Ливърпул" изцяло владееше положението и в 28-ата Върджил ван Дайк бе точен за 3:0. 

В края на полувремето вратарят Алисон се контузи при изпълнение на аут и това леко помрачи настроението на феновете на "Анфийлд". Малко преди почивката резултатът стана 4:0 - автор на гола е Дивок Ориги.

След антракта "Ливърпул" искаше да вкара още попадения. Пропуски направиха Хендерсън, Фирмино, Салах... Имаше настроение в играта на домакините. Постепенно те понамалиха оборотите. В 64-ата Теему Пуки вкара почетно за "канарчетата".

До края нов гол не падна.

Останалите двубои от първия кръг са днес и утре. Шампионът "Манчестър Сити" гостува на "Уест Хем" от 14:30. В неделя от 18:30 е дербито "Манчестър Юнайтед" - "Челси".