Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Зам. главният прокурор и единствен кандидат за главен Иван Гешев излезе с позиция, в която едновременно благодари на колегите от прокуратурата, които спонтанно го подкрепят с десетки писма от цялата страна, но и се противопостави на опитите за представяне на "прокурорите и следователите като втора ръка магистрати, които нямат собствено мнение и гласуват под строй".

Тези внушения били "видимо мотивирани от партийни, корпоративни и/или лични интереси, различни от тези на българските граждани".

Отвореното писмо продължава с два акцента: първо - да не си помислим, че е само от негово име, и второ - с многозначителни намеци:

"От името на главния прокурор г-н Сотир Цацаров и ръководството на ПРБ обаче заявявам, че няма да се допуснат персонални атаки срещу магистрати и съдебни служители само и единствено защото са изразили лична позиция. На старанието да бъдат демонизирани отделни магистрати като прокурор Силвия Соколова, СпП (Специализирана прокуратура, б.р.) ще бъде отговорено с всички позволени от закона средства...", многозначително продължава Гешев.

Гешев вероятно визира статия в "Капитал" на Росен Босев отпреди 3 дни. В нея, освен че са изредени любопитни подробности как идва подкрепата от низовите следствия и прокуратури (като например справката от Стара Загора - кой е в отпуск и затова не се е подписал за "спонтанната" подписка), се казва още:

"На челните места в подписката са ядрото обвинители, които виждаме по телевизията заради публичните акции от ерата "Гешев". Сред тях например е Силвия Соколова, която през 2013 г. беше свидетел в дисциплинарното производство срещу покойния член на ВСС и заместник на Борис Велчев Камен Ситнилски. Тогава тя заяви, че откакто е прокурор, не знае някой да не е изпълнил устни указания или молба на началника си. Което дава идея за масовата подкрепа за Гешев сега."

Ето и цялата...

"Позиция на заместник главния прокурор Иван Гешев

Като магистрат, чийто професионален път е минал изцяло в различни структури на прокуратурата и следствието, искам искрено да благодаря на всички колеги от ПРБ (Прокуратура на Република България, б.р.), независимо дали са изразили подкрепата си за мен в качеството ми на кандидат за главен прокурор, или не са го направили.

Опитите за политически натиск, за представяне на прокурорите и следователите като втора ръка магистрати, които нямат собствено мнение и гласуват под строй, видимо са мотивирани от партийни, корпоративни и/или лични интереси, различни от тези на българските граждани. Обяснимо е старанието на някои партии, бизнес кръгове, обвиняеми, подсъдими и/или осъдени лица, както и на техни представители, за пореден път да пробват да изключат професионалната ни общност дори от възможността да изразим мнение за собствения си избор.

От името на главния прокурор г-н Сотир Цацаров и ръководството на ПРБ обаче заявявам, че няма да се допуснат персонални атаки срещу магистрати и съдебни служители само и единствено защото са изразили лична позиция. На старанието да бъдат демонизирани отделни магистрати като прокурор Силвия Соколова, СпП, ще бъде отговорено със всички позволени от закона средства, включително и с ясно изразено становище за подкрепа. Въпреки че в конкретния случай това едва ли е необходимо, защото най-добрата атестация за нея, персонално, е дадена от федералния прокурор на Кралство Белгия Фредерик ван Льов, който в писмо до главния прокурор г-н Сотир Цацаров благодари за отличната й работа при най-мащабната операция на полицейски и съдебни служби в Европа през 2017 година под названието “Халифакс“.

Сигурен съм, че прокурорите, следователите и съдебните служители заедно ще отговорим на очакванията за справедливост и сигурност на всички български граждани, независимо от обществения или социалния им статус."

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Берия - писател

Трябва или да си изключително елементарен и примитивен или просто да си зъл и преднамерен ръководител на специална операция, за да публикуваш подобно писмо.

"мотиви"

Според Гешев "Опитите за политически натиск,.........видимо са мотивирани от партийни, корпоративни и/или лични интереси, различни от тези на българските граждани. " А всъщност неговото назаначение (той на практика е вече назначен за гл.прокурор) е мотивирано от "партийни, корпоративни и/или лични интереси, различни от тези на българските граждани. "

ЛОЛ

" на някои партии, бизнес кръгове, обвиняеми, подсъдими и/или осъдени лица, както и на техни представители" В последната група, "осъдени лица" присъстват само виртуално, щото спецпроКУРатурата засега има почти никакви собствени успехи в това, дето уж й е главната работа. А останалите, вкл. "обвиняеми" и "подсъдими" са според закона невинни докато не излезе присъда, така че са обикновени граждани, същите като малката мутра и тая, дето я хвалят. И г-н Цацаров трябва да ги пази по същия начин от каквото там ще ги пази :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.