Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в сряда е провел кратък, но конструктивен телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от ТАСС.
Тръмп заявил пред журналисти в Белия дом, че обсъдил с Путин горските пожари в Русия и предложил помощта на САЩ в борбата с тях. 

"Разговарях с президента на Русия Путин в сряда, в горите им има силни пожари, те са невероятни. Никога не съм виждал нещо подобно, те са много големи", разказал американският президент. "Предложих нашата помощ, защото, честно да ви кажа, ние много добре се справяме с гасенето на горските пожари", добавил Тръмп, подчертавайки, че двамата са провели "кратък, но конструктивен разговор".

Тръмп отбелязал, че в разговора си с Путин не са обсъждали ситуацията с Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.

Журналистите го попитали също дали е обсъдил с Путин въпроса за руската намеса в американските избори.

"Вие наистина ли вярвате в това", запитал в отговор американският президент. "Не сме говорили по този въпрос".

В сряда вечерта Путин и Тръмп разговаряха по телефона и американският президент предложи помощта на САЩ в борбата с горските пожари в Сибир, припомня агенцията. Както съобщи пресслужбата на Кремъл, Путин "изказа искрена благодарност за толкова внимателното отношение, предложението за помощ и подкрепа" и отбеляза, че при необходимост Русия ще се възползва от това предложение.

Коментари

И откъде щеше да финансира помощта за руските пожари?

От фонда за извънредни положения ли? Същия, който опразни в посока на мексиканския дувар? А може би е посъветвал джуджето "да си почистват гората", както посъветва нещастните жители на Парадайз (изгорялото градче, чието име така и не научи, наричайки го публично Плежър).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.