Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Учени от САЩ и Европа оповестиха резултатите от изследване, според което радиоактивният облак, който се появи над Европа през 2017 г., най-вероятно е тръгнал от Русия. Предполага се, че източникът е руски ядрен обект, свързан с авария по времето на СССР, съобщава "Свободна Европа".

 
Калифорнийският технологичен институт публикува данни от изследване със заключението, че произходът на този облак е от централа в Уралския регион. Според учените ядреният комплекс "Маяк" в Южен Урал е най-вероятният източник на радиацията.

През октомври 2017 г. беше засечен ръст на съдържанието на радиоактивни изотопи в атмосферата. Тогава произходът на замърсяването не можа да бъде определен. Съмненията обаче отново бяха насочени към Русия. Москва обаче тогава категорично отхвърли подобна възможност.

Отчетената концентрация не застрашаваше човешкия живот, но бе засечена от измервателните станции.

Засега Русия не е коментирала това резултатите от изследването.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.