Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Две събития се случиха през миналата седмица – едното, обширно отразено в европейските и световни медии, а другото почти без отзвук, но и двете ще имат дълготрайни, а що се отнася до второто събитие, също и дълбоки последици за бъдещите поколения. Първото събитие, разбира се, беше свързано с избора на Урсула фон дер Лайен за нов председател на Европейската комисия, а второто – публикуването на проучване, което показва, че германците все повече губят мнозинството си от лицата с мигрантски произход.

Проучването, естествено, беше много по-важно от историческа гледна точка за бъдещето на Европа, но очевидно не получи необходимата публичност. Вместо това, то премина почти незабелязано и потъна в забвение, изтласкано от данданията около избора на фон дер Лайен. Тези избори, бяха всъщност един абсолютно типичен за Брюксел фарс и още едно напомняне, че демокрацията в столицата на ЕС се е превърнала в необичайна концепция, която често се споменава, но рядко се практикува. Фон дер Лайен не само не беше официален кандидат, да не говорим за шпиц- кандидат, но дори не бе споменавана между кандидатите, докато не беше избрана.

Нещо повече, като политик тя несъмнено се провали напълно. Докато управляваше министерството на отбраната на Германия от 2013 г. до избора и в Брюксел, тя не само не успя да увеличи бюджета за отбрана на страната си до щедро обещаните 2% от БВП, но напусна поста си на жалкото ниво от 1,25%, за срок до 2023 г. Единственото нещо, с което тя ще бъде запомнена, е скандалът с ремонта на Горч Фок, кораб за обучение на флота, тъй като сметката за този ремонт нарасна от планираните 10 млн. Евро на 135 млн. Евро. Така, че тя е провалил се политик и Бундесверът стана за смях, но виждате ли, тя е „приятелка на Меркел”, както самата тя посочи, а също така е жена и изглежда, че това е всичко необходимо, за да получиш най-добрата работа в Брюксел днес.

Фактът, че германците бързо се подменят с мигранти в големите германски градове, както показа проучването в Neue Zuricher Zeitung, един от малкото все още уважавани вестници в Европа, може би е изненада поради скоростта, с която се е случва, но в никакъв случай не е неочакван. Още през 2006 г. най-известният американски експерт по исляма Бърнард Луис, прогнозира, че в края на 21-ви век Европа ще бъде доминирана от мюсюлманите. Разбира се, нито Луис, нито някой друг можеше да предвиди, че през 2015 г. Меркел ще отвори вратите за милиони нелегални мигранти и по този начин драматично ще ускори процеса на ислямизация на Европа. Сега, четири години по-късно, ситуацията, в която се намираме е достатъчно ясна. Тъй като все повече германски градове губят германския си характер, според NZZ, твърде малко мигранти имат желание да работят (и защо да го правят, след като социалната система им позволява да живеят добре и без да работят), тежките престъпления и антисемитизмът са нараснали рязко (със 74%, като през 2018 г. е имало  541 сериозни инцидента и 311 през 2017 г.) и малцина сред новодошлите показват желание за интегриране.

Накъде отива Германия на имигрантите? За да разберете това, най-добре е да посетите съседна Франция, която години тръгна по същия път години преди Германия. И Франция, и Германия внасят голям брой „гастарбайтери“ – първата от бившите си колонии в Магреб, а втората от Турция. И в двете държави съществува погрешното убеждение, че тези „гастарбайтери“ в крайна сметка ще се приберат в къщи след няколко години, което, разбира се, не се случва. Накрая, през 1996 г. френското правителство осъзнава, че този огромен брой хора са във Франция, за да останат и те се придвижват бързо и преместват, изолирани в множеството гета, които вече са се образували и които държавата обявява за „чувствителни градски зони”. Какво точно се случи в тези чувствителни градски зони? Още през 2004 г. проучване на френското министерство на образованието, известно като „Докладът Обен“, описва как ученички са бити от „по-големите братя“, ако излязат от мюсюлманската ортодоксалност и отидат на театър, басейн или, не дай Боже, прочетат „Мадам Бовари“.

Има над 750 такива зони и все повече нови се появяват през цялото време. Това са мюсюлмански анклави, където са концентрирани много, ако не и повечето престъпления – търговията с наркотици, проституцията и търговията с крадени стоки, да не говорим за ислямската радикализация, която доведе до редица брутални терористични действия от хора, родени и отраснали във Франция. Междувременно, всеки еврейски обект във Франция е охраняван от въоръжени войници – нещо, което се очаква скоро и в Германия, според информацията.

И така, има ли точка, отвъд която ислямизирането на Европа е факт и няма връщане назад? За пишещия настоящите редове, този момент е, когато мнозинството граждани под 18-годишна възраст стане мюсюлманско мнозинство. Вече има немски градове, които са много близо до тази точка.

 

Това е една от последните статии на политолога и анализатор Алекс Алексиев. Препечатваме я от сайта BulgariaAnalytica, където той бе отговорен редактор.

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

R.I.P.

Алекс Алексиев беше голям! Защо лево-педерастки медии се опитват да се пришият към голямото име.

Виси ти,

ама ти отива.

"В защита на Унгария":

"В неотдавнашен брой на някогашния челен епигон на германската журналистика, Die Zeit, бе публикувана статия, озаглавена „Унгария е загубена”. Това е ясен пример за безнадеждните левичарски тресавища, в които са нагазили напоследък германските медии. Материалът започва с твърдението, че унгарската демокрация „е систематично унищожавана” от „омраза, расизъм и дясно гангстерство”, ..." Алекс Алексиев, СВЕТЛА му памет. http://bulgariaanalytica.org/2019/04/19/in-defense-of-hungary/
true lies's picture
true lies
truelies

Забелязва ли някой,

че това по-горе са т.нар. "руски опорки" и "опорки на деснонационалистическите партии" едно към едно? Покорно благодарим, че ни сервирате московска пропаганда вече и от устата на пенсионираната агентура на ЦРУ.
true lies's picture
true lies
truelies

По-конкетно, опорките:

Първа руска опорка: "Западна Европа се превзема от емигранти" Ехо в горната статия: "Фактът, че германците бързо се подменят с мигранти в големите германски градове" Глас зад кадър: това е толкова "факт", колкото че земята е плоска. Втора руска опорка: "ЕС е царство на бюрокрацията и четвърти райх". Ехо в горната статия: "но дори не бе споменавана между кандидатите, докато не беше избрана" Факт: Женицата, въпреки всичките й недостатъци беше толкова кандидат, колкото и останалите навлеци, предложени от пушалнята на ЕНП. Трета руска опорка: "ислямизацията на Европа е преминала критичната граница". Ехо в горната статия: "И така, има ли точка, отвъд която ислямизирането на Европа е факт и няма връщане назад? За пишещия настоящите редове, този момент е, когато мнозинството граждани под 18-годишна възраст стане мюсюлманско мнозинство. Вече има немски градове, които са много близо до тази точка." Факт: Мюсюлманското население на Европа е под 5% от "чистите европейци", каквото и да значи това. Разбирам, че "експертът" се е преселил вече при 72-те хурии, но това причина ли е да ни заливате с пропутинска дезинформация от уж "верен" източник, а всъщност отдавна изкуфял пенсионер с много свободно време и нула критична мисъл?

Опорките са налице, но все пак трябва да отчетем

сложните жизнени обстоятелства на Алекс Алексиев, както и неговата базисна загриженост за България. Това, че не се е ориентирал добре в решително новите политически обстоятелства не е причина да бъде приравняван към редовите атакаджии и останалите фашизоиди. И не е единствен с тази "диагноза". Има цяла кохорта екс-емигранти, които просто са спряли да цъкат около смяната на Роналд Рейгън. И Алекс Алексиев далеч не е най-крайният сред тях.
 's picture

cos

cos

R.I.P Беше ГОЛЯМ и много стойностен! ПОКЛОН!

Можехте да публикувате няколко похвални думи

за родолюбието на Алекс Алексиев вместо путино-тръмпистките опорки, които той, горкият, така и не успя да прозре. Защото националпопулизмът, на който А. Алексиев се беше превърнал в рупор, е основната заплаха за Европа, а не мюсюлманите. Освен това интересните на САЩ не са интересите на Германия. Няма нужда да преценяваме нейните министри спрямо налудното поведение на рижия клоун. Още по-малко интересите на ЕС, в който сме и ние и с който в момента американският президент нагласно воюва.

Колко да е "родолюбив" американски чиновник?

Господинът беше и си остана докрай гражданин на САЩ, цял живот е служил за чорба на републиканската върхушка и срещу България. Не казвам, че това не е патриотичен избор за американец, но да го пишете патриот и родолюбец у нас е просто смешно.

Много голям и стойностен и

Много голям и стойностен и като човек и като професионалист,Бог да го прости! а иначе статията е само с факти,за разлика от либерастките ала-бала коментарни внушениа.

Аха, знаем ги тези факти - а ла Банън.

Чисти факти в исторически, политически и социален план не съществуват. Съществуват интерпретации на селекция от събития и статистически данни, които също подлежат на верификация, преди да бъдат приети като валидни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.