Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Втората линия на газопровода "Турски поток" ще мине през територията на България, а не на Гърция, заяви пред журналисти руският министър на енергетиката Александър Новак в Анталия, в кулоарите на заседанието на руско-турската междуправителствена комисия, предаде ТАСС.

"Втората линия на "Турски поток" ще мине през България, Сърбия, Унгария. През България направо", каза той в отговор на въпрос за втората линия на газопровода.

Неговото министерство допуска възможността за допълнително увеличение на пропускателната способност на "Турски поток" в случай на търсене на руски газ. Така Новак отговори на въпрос може ли ситуацията със "Северен поток 2" да се отрази на "Турски поток" в план на увеличение на обема на транзитирания газ.

"Готови сме да снабдяваме с газ в нужния обем в рамките на конкуренцията", добави той.

Като потенциални пазари "Газпром" разглежда Гърция, Италия, Австрия, България, Сърбия и Унгария. Мощността на втората линия на Турски поток е 15,75 милиарда кубически метра газ на година, предава ТАСС.

Доставките за България и Сърбия се планира да тръгнат в началото на 2020 година, за Унгария - през 2021 година, а за Словакия през втората половина на 2022 година.

 

Коментари

Sin

Важно е ЕК какво планира все пак, а не Газпром. Защото сме в България, а не в Татарстан. А ние не искаме Газпром. Ние желаем да потребяваме газ, която не е политическо оръжие. Такава е газта от Норвегия, от Средиземно море, втечнена газ от Америка.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.