Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мажоритарният акционер в "Софарма" Огнян Донев осъди окончателно прокуратурата заради разследването за пране на пари срещу него, по което беше обвиняем от 2011 до 2013 г.

Според решение на Върховния касационен съд (ВКС) от този понеделник, тричленен състав с председател Светла Цачева и членове Албена Ботева и Боян Цонев осъжда прокуратурата да плати на Донев обезщетения в размер на 72 хил. лв. - това е адвокатският хонорар, който той е платил, за да бъде защитаван по образувано досъдебно производство, по което е привлечен като обвиняем за пране на пари.

Чрез шумното разследване - макар и после безславно приключило - държавното обвинение практически се намеси в сделката за "Труд" и "24 часа". По него тогавашните собственици Огнян Донев и Любомир Павлов бяха обвинени в пране на пари от документна измама - акционерно споразумение, с което се разпределят дяловете в двете издания.

Разследването се водеше от бившия ръководител на столичното следствие Петьо Петров, известен в правните среди като Петьо Еврото. По него наблюдаващ прокурор е бил и кандидатът за главен прокурор Иван Гешев, но след като отказва да привлече Донев и Павлов, той е сменен с друг обвинител, припомня "Капитал". Обвиненията станаха причина да бъдат блокирани дяловете на двамата издатели и така те нямаше как да ги продадат. По него на Донев бе наложена и рекордна парична гаранция от 500 000 лв.

В крайна сметка разследването бе прекратено през 2013 г., а постановлението е потвърдено от съда.

  Коментари

  Както знаем...

  За кокошка нема прошка :)

  ....

  Така е.
  Klingon Oid's picture
  Klingon Oid
  Klingon Oid

  И кой ще плаща тия 72 хил ?

  И кой ще плаща тия 72 хил ? Петьо Еврото ? Нееее Цацаров ? Нееее, още по-студено Данъкоплатеца ? ДаааааА

  Ще ги плащат тия,

  които допуснаха създаването на приватизационната олигархия. Хак да им е.

  Най

  Следвайте ни

  Още по темата

  Още от категорията

  Скъпи потребители,

  От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

  Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

  Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

  Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.