Днес е голям ден за българския клубен футбол - всичките ни отбори в евротурнирите играят първите си мачове от втория предварителен кръг на Лига Европа. Ако все още се интересувате от нашия футбол, най-вероятно ще си освободите цялата вечер.

Началото ще постави "Левски", който гостува на кипърския АЕК (Ларнака). Срещата е с начален час 18:30. По това време е доста горещо на Острова на Афродита и много се изговори, че "сините" са поставени в трудно положение.

В последните дни на "Герена" бяха привлечени двама нови, но само единият от тях - атакуващият халф Насиру Мохамед, е с "Левски" в Ларнака. Петър Хубчев може също така да разчита на още двама нови - Дени Алар и Франко Манзурек.

След края на двубоя АЕК - "Левски" ще имате време да отидете до хладилника за бира преди двойна порция - от 20:30 часа са срещите ЦСКА-София - "Осиек" (Хърватия) и "Локомотив" (Пловдив) - "Спартак" (Търнава).

Европейският футбол се завръща в Пловдив. Локо не е имал изява в турнирите от 2012 г. насам. Но тогава тимът излезе срещу холандския "Витес" в Бургас, а днес ще приема бившия шампион на Словакия на "Лаута".

"Локомотив" тръгва направо от втория кръг като носител на купата.

По същото време ЦСКА-София ще опита да подобри настроението на феновете си след лошия старт на сезона срещу хърватския "Осиек". "Червените" са с "нов" треньор - Люпко Петрович. Кавичките са за това, че сърбинът и до момента беше човекът за важните решения в треньорския триумвират на "Българска армия".

На пресконференцията вчера Петрович заяви, че собственикът на клуба Гриша Ганчев 24 часа мисли за футбол и че е зарязал бизнеса си заради ЦСКА-София. Той прехвърли отговорността за представянето на отбора върху треньорите и играчите.

Футболният четвъртък ще закрие "Лудогорец", който наглед има най-леката задача срещу исландския "Валур". Шампионите ни първо гостуват, а първият съдийски сигнал ще бъде даден в 22 часа.

"Лудогорец" е без двамата си лидери - Козмин Моци, който е наказан заради червен картон, и Марселиньо, изваден от отбора заради ехидната си усмивка при смяната в реванша срещу "Ференцварош".

Реваншите са идната седмица.