Приключи изслушването на бившия американски специален прокурор Робърт Мълър в комисиите по разузнаването и съдебните въпроси към Камарата на представителите, съобщи Ройтерс.

Както Клуб Z вече писа, Мълър отговаря в продължение на над 5 часа на въпроси за разследването си дали е имало руска намеса в изборите в САЩ и дали президентът Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието по този въпрос.

Тръмп изрази открито задоволство от начина, по който протече изслушването. "Това е много хубав ден", каза той в градините на Белия дом, наричайки отново разследването на Мълър "лов на вещици", предаде Франс прес.

Тръмп каза, че начинът, по който Мълър е отговарял на въпросите на народните представители, е бил "катастрофа".

"Това бе едно от най-лошите представяния в историята на нашата страна", каза той. 

Пред комисията по разузнаването Мълър каза, че не е изпратил призовка на президента, защото е искал да приключи по-бързо разследването и че призовка е щяла да доведе до дълга съдебна битка.

На въпрос на законодателката от Демократическата партия Вал Демингс дали Мълър смята, че в писмените отговори, които му е дал Тръмп, "невинаги е казвал истината", бившият специален прокурор отговори: "В общи линии".