"Атлетико" (Мадрид) е подал иск в испанската лига за блокиране на трансфера на Антоан Гризман в "Барселона". Това потвърди президентът на Ла Лига Хавиер Тебас пред "Онда Серо".

Барса активира откупна клауза в договора на французина с "дюшекчиите", в която е записано, че той е свободен срещу 120 милиона евро. Това стана на 12 юли.

Сумата е спаднала от 200 на 120 милиона на 1 юли. "Атлетико" претендира, че сделката се е осъществила по-рано и иска пълния размер на парите.

"Възможно е да се блокира трансфер на футболист, заяви Тебас пред "Онда Серо". - Ла Лига ще трябва да вземе решение по този казус. "Атлетико" внесе оплакване и поиска да не даваме лиценз на Гризман да играе за "Барселона". Това стартира процес и ние ще се занимаем с казуса."

"Атлетико" е отнесъл въпроса и до ФИФА - този път с твърдението, че Гризман е бил потърсен от "Барселона" по нерегламентиран начин през декември 2017 г. И след това.

Гризман отказа на каталунците миналото лято, но този път сам настоя за трансфер. Вчера той игра едно полувреме в контролата срещу "Челси" (1:2). Това бе неофициалният му дебют за "блаугранас".